Annonce

Annonce

Brev:

Har fuldstændig mistet appetitten


1. marts 2009

Alder:
10 mdr.

Har fuldstændig mistet appetitten

Kære Helen

Først vil jeg lige kort fortælle dig, at mine bekymringer omkring Mikkel i mit forrige brev til dig om hvorvidt hans kontakt til omverdenen var unormal, så har jeg både talt med egen læge og sundhedsplejersken, som sagde, at han var helt normal og måske bare genert og lidt tilbageholdende.

Sundhedspl. lavede siden hen BOEL-test på ham, som han bestod og hun beskrev ham som ”meget glad og dejligt fri”. Jeg skal også love for, at han den sidste måned har ændret sig totalt i sin kontaktform – han griner konstant (har faktisk direkte grineflip flere gange om dagen :o), charmerer og vil meget gerne have gange i både voksne og børn. Naturligvis vil han også gerne til tider have ro og sidde trygt og godt på mors og fars skød, men alt i alt er han virkelig blevet udadvendt og en rigtig lille charmetrold, der tager alle med storm. Så det er superdejligt og jeg er nu bestemt ikke længere usikker på, om hans kontaktform er abnorm :o) Dette var bare lidt opfølgning fra sidst.

Han passes stadig hjemme hos mig, men skal starte i dagpleje sidst i marts. Han er lige fyldt 10 måneder.

Nu til mit aktuelle spørgsmål:

Mikkel har den sidste måned stort set intet spist – han har generelt aldrig spist store portioner af hverken mme, grød, brød eller mad, men nu er det da helt galt. Hans madindtag over døgnet ser generelt således ud:

Kl. 05: 120 ml mme (NAN2)

Kl. 07.30: Havregrød med sødmælk og smørklat,
spiser 10 skefulde (ved dette måltid spiser han mest). Drikker lidt sødmælk i glas.

Kl. 09.00: Puttes til formiddagslur og sover til kl. 11.00

Kl. 11.30: Bondebrød med leverpostej (det eneste pålæg han vil have p.t.) og agurkeskiver. Spiser 4-5 små tern, spiste tidligere ¾-1 stykke bondebrød. Har givet ham brødet skåret ud i tern, har tilbudt ham det på gaffel og har givet ham en stort skive brød, som han selv kan sidde og bide af – intet hjælper. Har prøvet at tilbyde ham øllebrød i stedet for, hvoraf han normalt spiser 1½ dl, men nu spiser han kun 6-7 mundfulde.

Vil meget gerne selv sidde og spise en appelsin, men det er der jo ...


Annonce

... ikke den stor næring i. Drikker lidt sødmælk i glas.

Kl. 15.30: Har sovet middagslur og blev her tidligere tilbudt øllebrød, men dette gives p.t. til frokost, hvilket han som nævnt kun spiser meget lidt af. Bliver p.t. tilbudt en flaske mme på 150 ml, som glider nogenlunde ned vha. en masse afledning.

Kl. 18.00: Stort set samme aftensmad som os, spiser igen meget lidt, måske 5-6 skefulde. Han har før været god til at spise alt; laks, kartofler, frikadeller, pasta osv. Han er somme tider blevet tilbudt fx spaghetti med kødsovs på glas (Nestlé), hvor han spiste hele indholdet, nu kun 5-6 skefulde.
Vand i glas.

Kl. 19.30: Vælling 200 ml.

Som du kan se, er det bestemt ikke meget mad, han indtager i løbet af dagen. Han lukker munden sammen og skubber skeen væk fra munden, når vi nærmer os. Han bliver gal og kaster maden på gulvet. Jeg har prøvet alverdens afledningsmanøvrer og leger og synger, mens jeg prøver at give ham maden, hvilket kun enkelte gange virker. Har også ladet ham sidde selv med maden, uden at give ham den store opmærksomhed, mens jeg selv har siddet og spist og læst i et blad eller bare har stået i køkkenet og tømt opvaskemaskine. I disse tilfælde sidder han mest bare og leger med maden og snakker og kaster det ned på gulvet og der ryger kun ganske få tern rugbrød ind i munden.

Vi prøver ikke at gøre det store nummer ud af det, idet han ellers er glad, aktiv og veltilpas, men nu hvor det efterhånden har stået på i en måned, bekymrer det os lidt, om han får de næringsstoffer og det fedt, han har brug for. Hidtil har vi ikke kunnet mærke det på nattesøvnen, men er begyndt at kunne det nu med opvågninger. Vi kan mærke på hans krop, at han har tabt sig lidt, vi ved dog ikke hvor meget, dog ikke alarmerende, da han i forvejen er godt i stand.
Han har 6 tænder og den 7. er på vej, men tror ikke, det har noget med dette at gøre. Han har aldrig været særlig påvirket af at få tænder.

Er det normalt, at børn mister appetitten i så lange perioder og skal vi bare lade ham styre det selv eller hvad skal vi gøre?

Venlig hilsen
A

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce