Brev:
Natteroderi - 9 mdr.
Hej Helen.
Jeg har brug for lidt hjælp i forhold til en plan for dagen for Marie på snart 9 måneder. Hun sover stadig ikke særlig godt om natten, hvilket slider meget på hendes mor!
Jeg starter med at beskrive vores dag/rytme:
6.30 starter dagen
7.30 grød m frugtmos
9.30 ammes og puttes til formiddagslur umiddelbart efter
12.00 grød m. frugtmos og rugbrød m. pålæg(smagsprøver, kun ca 7-8 bidder)
14.00 ammes og puttes til eftermiddagslur
16.00 frugt/yogurt m. rugbrød i el. grød
18.00 powernap på ca 20 minutter
18.30 grøntsagsmos med kød i
20.30 ammes
21.00 puttes i egen seng på eget værelse med mor i sengen ved siden af.
24.00 ammes
04.00 ammes
Derudover får hun frugt mm at sidde med i hånden.
Som du kan se ammer jeg stadig Marie mindst 5 gange i døgnet. Hun spiser ikke bryst længe, men det har hun nu aldrig gjort, og til trods for det er hun en ordentlig basse på 10 kilo! Jeg synes ikke vi er kommet så godt i gang med maden, hvilket nok mest skyldes at hun altid har haft tendens til lidt ondt i maven, så jeg er lidt bange for at prøve nye ting. Hun er glad for sin købegrød og også grøntsagsmosen glider ned. Dog synes jeg stadig hun gylper efter aftensmaden. Rugbrød synes jeg hun har svært ved at bearbejde og synke, hun hoster og får det tit galt i halsen.
Hun elsker at sidde med et stykke knækbød, tvebakke el. lign.
Skal jeg skære ned på amningerne? Og vil hun i så fald få mælk nok? Hun er ikke vild med sødmælk, men drikker dog lidt. Jeg er lidt nervøs for at hun ikke vil få væske nok hvis jeg skærer ned i amningerne.
Her på det sidste har hun rigtig svært ved at koncentrere sig når hun får bryst, ...
... måske er det ved at være tid til at stoppe, men hvad så? Så skal hun vel have mme, eller?
Med hensyn til hendes nattesøvn er jeg snart nødt til at gøre noget, da den manglende søvn tærer på mig.
Om dagen trives Marie i bedste velgående. Hun er en glad pige der elsker selskab fra alle i familien. Inden for de sidste tre uger har hun lært at kravle, sidde op og rejser sig op af alt hvad hun kan. Sikke en udvikling på så kort tid! Hun kravler også rundt i søvne om natten og rejser sig op i sengen, nærmest i søvne og får derved vækket sig selv flere gange på den måde.
Hun er vågen rigtig mange gange om natten, nogle gange pga sin motoriske uro, og andre gange virker det som om hun vågner fordi hun har ondt i maven og igen andre gange tror jeg det handler om tryghed.
Tror du det evt vil hjælpe at stoppe med at amme om natten, så hun i hvert fald ikke vågner pga det og så maven får mere ro?
Vi er enige om at prøve at lære hende at sove, men jeg er i tvivl om det er et dårligt tidspunkt nu, da hun er meget morsyg lige for tiden. Hun kan sidde og lege godt med far eller sine store brødre, som hun elsker højt, og når hun så hører eller ser mig, så bliver hun total pylder og vil op til mig.
Vil det være for stor en omvæltning for hende at jeg rykker ud af hendes værelse samtidig med at jeg stopper natamning?
Hvor meget er det okay at hun sover om dagen? Skal jeg evt vække hende efter noget tid? Hun sover alt fra en time til to en halv pr. gang.
Har du nogle forslag til hvordan vi lærer Marie at sove bedre om natten, uden at hun vil føle det som at kæmpe svigt! Det er jo også for at hjælpe hende!
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.