Svar: Bliver nedløbsrefleksen naturligt langsommere?
Hej med dig
Det er helt normalt det du oplever. I takt med at din datter får mere og mere familiemad, så bliver hendes behov for modermælk mindre og din mælkemængde nedsættes. Det betyder ikke at mælken forsvinder og at du skal opgive amning, det er helt relevant i forhold til hendes alder at amme ca 3 gange dagligt og ofte vil du kunne skrue ned til 2 amninger i døgnet, når hun bliver omkring 10 måneder. Men det er helt normalt at brystspændingerne forsvinder og at det stik du tidligere har følt meget tydeligt når nedløbsrefleksen gik i gang, kan virke mindre og nogle gange slet ikke være til stede nu.
Så længe din datter er interesseret i at ligge ved brystet og die så kan du roligt gå ud fra at der kommer noget ud til hende, også selvom du ikke mærker det så tydeligt.
Andre gange vil du måske netop mærke det tydeligere fordi mælkevolumen, altså selve mængden af mælk er lidt mindre, men der vil stadig være noget at komme efter, ellers siger hun selv fra og vil dreje hovedet væk, evt. virke frustreret ...
Du fortæller at du netop har haft influenza og der er ingen tvivl om at dette også ...
... har påvirket din mælkedannelse. Det er helt normalt at netop sygdom og den stresspåvirkning der her er i kroppen, kan påvirke mælkemængden, så den nedsættes. Du kan derfor overveje om du lige skulle bruge et par dage på at lægge din datter lidt mere til, for atter at få mælkemængden lidt op. Det kan du sagtens gøre, det giver her lidt ekstra mælk at amme om natten, så at bibeholde netop amning aften, sen aften og tidlig morgen kan være en rigtig god idé :o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Tag det stille og roligt, sørg for at få lidt mad og drikke i løbet af dagen så du populært sagt har 'noget at lave mælk af' og sørg for at få lidt hvile. Du må heller ikke fryse, sørg for at du har varme fødder og hænder og tag en ekstra trøje på, så du er varm på brystet. Læg din datter til som du plejer og i takt med at du så også selv kommer lidt til hægterne, så skulle din mælkemængde igen gerne stabilisere sig og vil som sagt fint kunne dække hendes behov indtil hun er et år, som du også giver udtryk for er et ønske. Der er ikke grund til at introducere en sutteflaske i 9 måneders alderen ... :o)
Fortsat held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.