Brev:
Bliver nedløbsrefleksen naturligt langsommere?
Hej Helen,
Lige ét spørgsmål.
Min datter er næsten 10 månder gammel. Sød, fræk og bare dejlig :0)
Er det normalt at nedløbsrefleksen i forbindelse med amning, begynder at blive svagere/langsommere langt henne i et ammeforløb?
Jeg har kun ammet min datter. Alstå ingen flaske. Ammede fuldt ud frem til ca. 6 måneder, og derefter sådan langsomt mindre og mindre. Nu ammer jeg ca. 3 gange om dagen (aften + midnat + tidlig morgen).
Har det meste af ammeforløbet haft rigelig mælk. Endda meget stor overproduktion de første måneder. Nu tror jeg, at min produktion er mere normal. Har sjældent helt spændte bryster - men hun drikker og er tilfreds. Og de skal vel heller ikke blive ved med "Dolly Parton-stilen"?
Min nedløbsrefleks har altid været meget kraftig. Mange gange har hun haft svært ved at følge med. Men her på det sidste, føler jeg at den er blevet langsommere/svagere. Der kan nogen gange gå lang tid, før mælken ...
... løber til. Jeg plejer at mærke det, så det næsten gør ondt, men her på det sidste, kan jeg nogengange næsten ikke mærke det. Og i nat oplevede jeg for første gang, at den slet ikke blev aktiveret. Det gjorde mig meget "stresset" og faktisk også meget ked af det.
Er det normalt?
Jeg og min datter er meget lykkelige for amningen. Det er bare den bedste guld-stund. Men nu er jeg blevet bange for at min amning automatisk er ved at sige stop. Ville så gerne kunne fortsætte frem til ca. et år, så jeg kan ungå at indføre flaske. Det har hun nemlig aldrig prøvet.
Men måske er det bare normalt - og ikke et tegn på at kroppen stopper?!
Men må indrømme, at jeg virkelig følte et nederlag, og nu er jeg helt nervøs for at skulle amme næste gang i aften. Det plejer aldrig at være et problem.
Jeg har den seneste 1½ uge været influenza-syg og har taget lidt panodil. Kan det have en betydning?
På forhånd tak.
Mange hilsner herfra.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...