Brev:
Ikke mere mælk
Hej Helen.
Tak for dit svar for en måneds tid siden - det har hjulpet os meget. Aske sover nu ca 5 kvarter hver formiddag og powernapper den resten af dagen - men det er jo en klar forbedring:-)
Jeg har i lang tid ikke haft særlig meget mælk og var for 14 dage siden så meget hårdt ramt af omgangssyge. Dette betød at jeg efter nogle dage med opkast og diarre ikke havde mere mælk. Vi blev ved med at prøve og efter nogle dage kom der da også lidt. Summa summarum er, at der ikke er nok mælk til Aske og han bliver helt vågen af at kæmpe for mælken kl 23 og kl 5. Så han vågner helt op og bagefter er svær at få til at sove igen.
Så vi har snakket om at starte med MME, som han i sidste uge tog i flaske for første gang nogensinde. Er det ikke ok når han nu snart bliver 8 mdr?
Men vi er jo helt nybegyndere på dette felt, så har nogle spørgsmål. Hvor mange ml skal han ha i løbet af et døgn ca? Han ville for en måneds siden lige pludselig overhovedet ikke have mos, så efter råd fra vores sp ser vores dagsplan nu ca således ud:
kl 5 - ammes
kl 6 - han vågner
kl 7-7.30 - havregrød
kl 8.30-9 - frugtmos ...
... + forskelligt frugt i stykker + noget han selv bider i
kl 9-9.30 - ammes og sover ca 5 kvarter
kl 11-11.30 - rugbrødshapsere med hummus, leverpostej, fiskefrikadelle, smørreost, ærtemos osv + frugt i stykker + agurkestænger eller ristede rugbrødsstænger
kl 13 - sover 30 min eller lidt længere hvis jeg går en tur
kl 14-14.30 - bolle med smør eller flerkornsgrød + frugt i stykker + noget han selv bider i
nogle gange sover han om efter middagen - det kommer an på hvor meget han har sovet
kl 16 - får han som regel noget brød/frugt eller hvad vi nu kan finde på
kl 18 - efterhånden næsten vores mad som vi ikke salter - han vil rigtig gerne have noget der smager af noget - ellers får han kødboller/fisk og grønsager som vi koger og skærer i små stykker
kl 19 - ammes
kl 19.30 - sover
kl 23-24 - ammes
Han kan bedst lide MME koldt - er det ok?
Det skal lige siges at jeg også har haft en lille barselskrise, så det er måske også derfor jeg rigtig gerne vil gå over til flasken. Dermed har jeg jo mulighed for at komme lidt mere væk hjemmfra.
På forhånd tak for hjælpen
Med venlig hilsen
Line og Aske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.