Annonce

Annonce

Svar: Misbrug af børn


28. januar 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Opdragelse.

Hej med dig

I følge Statens Institut for Folkesundhed (SIF) så er risikoen for seksuelt misbrug af børn generelt større hos børn, som i forvejen mistrives og udsættes for vold og omsorgssvigt i og uden for deres hjem end for andre børn.

SIF har i 2002 lavet en undersøgelse hvor man har spurgt (via spørgeskema på computer) 6.000 15-16 årige fra hele landet
(10 % af alle 9. klasses elever). Undersøgelsen her viser at unge som har oplevet sig seksuelt misbrugt, hyppigere har generelle trivselsproblemer, mindre hyppigt kontakt med skolekammerater efter skoletid og har sværere ved at tale med deres forældre, når de har problemer. De unge har også fortalt, at de som havde oplevet seksuelt misbrug, også hyppigere havde oplevet vold mod deres mor og de er også hyppigere var udsat for fysisk vold mod sig selv.

Der vil således ofte være andre tegn at se efter, andre tegn på at her er et barn eller et ungt menneske, som har brug for at vi ser, lytter og hjælper ...

Det ændrer dog ikke ved at seksuelt misbrug foregår i alle socialgrupper, at ca 10 % af gruppen børn og unge op til 18 år bliver seksuelt misbrugt og at halvdelen af overgrebene foregår inden børnene er blevet 12 år. 42% af overgrebene foregår inden for familien, hvis offeret er en pige. Der bliver misbrugt 2 piger for hver dreng og krænkerne er hovedsageligt mænd overfor piger. 26% af drengene misbruges af ...


Annonce

... kvindelige krænkere ...

Ovenstående kan du læse på hjemmesiden Støttecenter mod incest i Danmark - www.incest.dk


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Din bekymring er naturligvis reel forstået på den måde, at seksuelt misbrug forekommer og desværre hos, synes jeg, skræmmende mange. Derfor er det ikke noget vi kan lukke øjnene for, men noget vi er nødt til at være opmærksomme på. Det er dog også sådan, at man ikke skal se spøgelser hvor de ikke er og det er vigtigt at man som mor ikke lader sig skræmme eller gør barnet unødigt bange eller hindrer barnet i at lege og have det sjovt og dejligt - også med den ældre generation :o)

Så må vi jo som forældre et eller andet sted forsøge at skabe den helt basale tillid til barnet, som netop sikrer at barnet vil komme til os og fortælle, hvis noget er galt eller mærkeligt. Vi må gøres vores bedste for at lade barnet vide, at det altid kan komme til os og betro sig og at vi altid vil hjælpe og være der. Vi er ikke tryllekunstnere og vi kan ikke beskytte vores barn mod tab eller ting som er ubehagelige for dem, de er jo nødt til at leve deres eget liv; men vi kan lade dem vide, at vi er der for dem og altid vil hjælpe dem og gøre hvad vi kan for at give dem et godt liv og lade dem vide at hvis de er i tvivl, hvis noget ikke føles rigtigt, så kan de altid sige det til os ...

Jeg håber du kan bruge mine tanker her lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:

19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Hører ikke efter og sut

Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2025 | Opdragelse | 4 år

Sur 4 årig pige der råber meget

Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Hjælp til barn der er bange

Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Kæledyr og børn

I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce