Annonce

Annonce

Svar: Hård afføring - 7 mdr.


28. januar 2009

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mette

Det er naturligvis vigtigt at din dreng får væske nok, da det godt kunne lyde som om at lidt af problemet ligger her. Men jeg tænker så også at du måske netop, som du selv er inde på, skulle prøve at bruge mme i grød og mos og så give din dreng mere vand at drikke. Som det er lige nu, prøver du med vand, men han drikker mest mme og netop vand er vigtigt til maven.

Det kunne også tænkes, at han ville begynde at drikke lidt større mængder af flasken, hvis han ikke fik mælk hele tiden :o) - jeg ved godt det er svært .. Men det kunne være rigtig godt, hvis han kunne få lidt færre flasker med mere mælk i hver :o)

Derudover vil det være rigtig fint, hvis du kunne begynde at variere hans indtag lidt mere og tilbyde ham små mellemmåltider i form af f.eks. frugt. Netop frugt har godt indvirkning på maven og så kunne han få grød to gange dagligt, grøntsagsmos to gange dagligt og frugt ind imellem.

Mit forslag til en dagsplan ser således ud:

Tidlig morgen: Flaske med mme

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9: Frugtmos (laktulose), frisk frugt i hånden, det kan være appelsinbåde, kiwi, fersken, blomme eller lignende. Vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden flaske

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes ristede rugbrødsbjælker, agurkestænger eller lignende i hånden at gumle på, opbløde med spyt osv. Vand af kop.

Puttes til middagslur med en flaske mme ca 13.30

Eftermiddag 16: Tilbydes en lille portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden ligesom om formiddagen, vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og gerne med sauce fra vores mad. Udgangspunktet bliver mere og mere den mad I spiser, det kan være f.eks. ris med lidt sovs og ...


Annonce

... lidt laks, indmaden af en frikadelle moset i grøntsagsmosen og det er vigtigt at I varierer hans indtag af netop grøntsager både til frokost og om aftenen. Tilbydes igen noget i hånden, det kan være kartoffelbåde, kogte blomkål eller broccolihoveder, brødskorper osv. Vand af kop.

Evt lidt frugtmos til dessert (med laktulose), vand af kop.

Puttes til natten med en flaske kl. ca 20.30

Sen aften 23-24: Flaske i søvne


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er som sagt vigtigt at han tilbydes flere grøntsager, da det er med til at holde maven igang. Prøv at variere og ikke kun lave kartoffelmos med grøntsager i - prøv f.eks. gerne med rodfrugtsmos eller giv til frokost f.eks. mos fra glas. Han skal have både kød og fisk nu og mere i hånden og udgangspunkt i det I andre spiser.

Du skriver at I giver laktulose i flasken, det kan være lidt problematisk at gøre dette, da du jo ikke er sikker på at han spiser flasken op. Du kan således ikke vide, om han har fået den mængde laktulose du egentlig giver ham eller om det meste stadig ligger tilbage i flasken ... Derfor er det en god idé at give laktulosen f.eks. sammen med lidt frugtmos - begge dele er meget sødt og vil måske derfor glide fint ned sammen :o)

Derudover tænker jeg også at laktulose med fordel ofte kan gives over to gange dagligt og han må få 1ml pr kg han vejer. Det vil sige at hvis han vejer f.eks. 7 kg, så kan han få 3½ ml formiddag og 3½ ml aften.

Du skriver også at du tidligere har haft held med at give grøn allomin, du kan naturligvis også gå tilbage til dette eller du kan forsøge med Nan H.A. for at se om det skulle have en effekt.

Håber dette hjælper dig videre og med hensyn til kun at sove en lur dagligt, så er de fleste børn mellem 12-18 måneder inden de kan nøjes med dette :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce