Brev:
Bange for at blive skiftet på puslebordet
Hej Helen
Vi er løbet ind i et problem, som vi ikke helt ved, hvordan vi skal løse – hvis det da kan løses, og tiden ikke bare skal arbejde for os.
Vores dreng på 26 mdr. er pludselig og ud af det blå blevet bange for at ligge på puslebordet. Han begynder at græde, allerede inden han kommer op at ligge og holder ikke op før nogen tid efter, han er kommet ned igen. Og det er en bange gråd, ikke en vred og protesterende – jeg kan godt høre forskel. Han kæmper ikke voldsomt meget imod, men klynger sig til os, siger ”nej-nej” og ”ned” og prøver at vride sig væk fra bordet. Det er især, når han får benene løftet for at blive vasket og tørret, at man mærker hans modstand. Han gør sig stiv i kroppen for at undgå det.
Vi tager selvfølgelig alle tissebleer stående på gulvet. Og når han har lavet i bleen og skal op at ligge, er jeg begyndt at trille ham om på siden og bare løfte det ene ben lidt for tørre ham bagi. Det hjælper lidt, kan jeg mærke. Så snart han er tørret, kommer han ned på gulvet, hvor han får ble og bukser på igen. Det tager dog lidt tid for ham at komme sig over det.
Vi forstår ikke, hvad der kan være årsagen og er derfor også lidt fortabte mht. en løsning. Det eneste, jeg overhovedet kan komme på – hvis der da er nogen forklaring – er at han, få dage inden problemet opstod, var ude for at blive vendt på hovedet af én som bare ville tumle med ham, men ikke var klar over, at han overhovedet ikke og aldrig har været glad for at hænge med hovedet nedad! Da blev han taget i benene lidt som når man skifter ble på børn.
Nogen andet, der ...
... undrer os er, at han samtidig med at dette problem startede, er begyndt at komme og sige til, at han har lavet i bleen – nogle gange endog inden han laver. Han følger også villigt med ind på værelset for at blive skiftet, selv om gråden som sagt så småt begynder allerede dér. Man skulle jo tro, at en naturlig reaktion ville være at forsøge at skjule tilstanden så længe som muligt for at slippe eller løbe væk, hvis man blev opdaget.
Flere spørgsmål melder sig i den sammenhæng:
Kan han på en eller anden kringlet måde få noget ud af situationen? Selvfølgelig holder vi om ham, trøster og snakker godt for ham, mens det står på, men det gør vi altid, uanset hvad det gør ham ked af det eller bringer ham ud af fatning, så jeg har svært ved at forstå det, hvis det skulle give noget særligt.
Noget andet er, om vi skal forsøge at bruge dét at han giver besked til at bringe potten ind i billedet? Eller om vi tværtimod skal holde den langt væk lige nu? Ikke fordi han skal være renlig, men for at han kan slippe for at ligge på puslebordet. Eller bare komme videre i en nu ret fastlåst situation.
I og for sig tager det jo ikke lang tid med gråd – små 5 minutter, og bagefter er der selvfølgelig ikke noget at mærke på ham. Men jeg synes alligevel, at det er synd, at han skal være så ked af det flere gange om dagen, for dagplejemoren vil ikke skifte tissebleer stående på gulvet, så da skal han jo op at ligge. Og afføring kan han desuden godt have flere gange om dagen.
Så hvis vi kan gøre noget som helst for at hjælpe ham, vil vi jo gerne det.
Hilsen
Lene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.