Brev:
Renlighedstræning i Afrika
Hej Helen,
Vi har en dreng paa 2 1/2 aar, som i ca 6 mdr har sagt til naar han har lavet puha - og nogle faa gange lige inden. Vi bor i Rwanda og han skal snart starte i 'ecole maternelle' (a la boernehave).
Egentlig skulle han vaere startet her i januar, men hernede er der naesten ingen boern som i den alder stadig bruger ble og boernehaven er slet ikke indstillet paa at skulle skifte ham. Desuden synes vi, at det ville vaere synd for ham at vaere den eneste med ble, naar han i forvejen er anderledes pga sin hudfarve (blandet dansk/congoleser) blandt de rwandiske boern.
Han fik en lillebror i oktober og har taget det utroligt flot - han er fuld af kys og kram til baby og virker ikke jalous. Her for nylig har han ogsaa smidt sutten - undtagen naar han sover eller koerer i bil - og ogsaa det lader han til at have accepteret uden de store problemer.
Vi ville meget gerne igang med at potte-traene ham indenfor de naeste par uger, saa han ...
... kan komme ned i boernehaven. Her er ingen vuggestuer - dvs han tilbringer dagen hjemme sammen m en barnepige - og det er tydeligt at han savner den sociale kontakt. Samtidig ved vi ikke rigtig hvordan vi skal komme igang med potte-traeningen. Har du nogle tips? Han kommenterer naar han prutter eller laver puha, men er ikke ret interesseret i at saette sig paa potte.
Et andet problem for os hernede er at det begynder at vaere ret svaert at finde bleer i hans stoerrelse (eftersom 99% af alle boern hernede ikke bruger ble i den alder). Dvs der er forskellige praktiske hensyn (start i boernehave, ingen bleer osv) - men paa den anden side skal det selvfoelgelig ogsaa vaere noget han er klar til, og vi kan ikke tvinge ham hvis han ikke selv vil. Een fordel hernede er at det er varmt...
Jeg ville saette pris paa dit raad - baerende in mente den anderledes situation vi er i hernede ifht en alm dansk familie derhjemme. Tusind tak.
Med venlig hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.