Svar: Naturlig søvnændring eller?
Kære Rikke
Tillykke med at lillesøster nu er kommet til verden, det lyder som om at alt her er gået rigtig fint, dejligt :o)
Det lyder umiddelbart som om at Niklas har en god evne til at regulere sin søvn selv og trives med den søvn han får og den måde han sover på. Det er rigtigt at søvnbehovet godt kan variere lidt fra barn til barn, gennemsnitligt vil de fleste 2 årige have behov for ca 13 timers søvn i døgnet og en 3 årig ca 12 timer. At det er et gennemsnit betyder jo at nogle sover lidt mere og andre lidt mindre og det er helt okay.
Niklas sover nattesøvn fra ca 20 til 5.30 - det er 9½ time, om dagen sover han så ca 3 timer - altså ialt ca 12-13 timer, helt helevant for hans alder - 2½ år :o) Han sover altså ikke for meget, men sover det han har behov for.
Hvordan han sover om dagen hænger naturligvis sammen med hvordan han sover om natten og modsat. Jo længere søvn om dagen, jo kortere ...
... nattesøvn - derfor kan man godt nogle gange være i en situation, hvor barnet begynder at sove så meget om dagen at det påvirker nattesøvnen i en sådan grad, at man er nødt til at vække barnet fra middagslur. Hos jer, lyder det dog som om at det ikke er nødvendigt. Niklas falder uden problemer i søvn om aftenen og at han vågner tidligt om morgenen er helt naturligt, fordi han der føler sig frisk og udhvilet. Han har det fint med at tumle rundt og lege lidt selv og lyder umiddelbart til at hygge sig lidt med det. Hvis det er okay for jer, så er det helt fint, synes jeg.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Da han falder godt i søvn både aften og dag, virker glad og til at trives osv. så synes jeg I skal se om ikke hans søvnvaner stille og roligt ændrer sig igen. Hvis det så viser sig nødvendigt på et tidspunkt at vække ham, så må I gøre det, men prøv at se om ikke det regulerer sig stille og roligt.
Rigtig meget held og lykke fortsat med dem begge :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.