Brev:
Natteroderi og søvnmangel
Hej Helen,
jeg har problemer med at få min datter på 6 måneder til at sove om natten. Hun har aldrig sovet igennem, men problemerne er tiltaget de seneste par måneder. Hun vågner utallige gange hver nat - typisk hver time. De første mange gange kan hun falde i søvn ved at få sutten, men vi har en lang natteseance, som jeg gerne vil til livs.
Hun er vågen ml. 1½ og 3½ time i træk, hvor hun snakker, roder, græder og endda skriger. Jeg giver hende sutten og hendes sovedyr, når hun roder rundt/græder. Hun lægger sig stille med hovedet drejet til siden, som om hun vil sove - men efter ca. 1 min. giver hun et spjæt, hvorefter vi starter forfra. Amning kan ikke få hende til at falde i søvn. Jeg prøver typisk at få hende til at sove i sin egen seng, men efter et par timer tager jeg hende over til mig, hvor jeg har indtrykket af, at hun lettere kan falde i søvn. (Måske fordi hun er udmattet). Jeg mener dog, det er tid, at hun lærer at sove i sin egen seng.
Situationen tærer på vores ...
... familie - jeg er flyttet op ovenpå med min lille datter, mens min kæreste og ældste datter (22 måneder) bor nedenunder. Jeg føler, jeg svigter min ældste datter ved altid at være træt + fokusere på den lille.
Lidt om vores dag:
Vi står typisk op omkring kl. 7.00. Hun sover to lure om dagen (i alt ca. 3½-4 timer). Hun får havregrød til morgenmad, risgrød med frugtmos til frokost, frugtmos til eftermiddagsmad og grønsagsmos til aften - suppleret med amning. Hun bliver puttet ca. kl. 20.00. Jeg har forsøgt mig med natamning ca. kl. 23, men resultatet blev bare, at hun også vågner der...... Nu ammer jeg hende omkring kl. 3.00, når jeg opgiver at få hende til at sove på anden vis - det virker sommetider.
Lægen har tjekket hende og siger, at hun er sund og rask. Jeg er ikke tilhænger af, at min barn skal græde sig selv i søvn. Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal gøre - det er et mareridt for os allesammen. Har du nogle gode råd?
Jeg håber, dette giver mening for dig.
Venlig hilsen
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.