Annonce

Annonce

Svar: Kvalme og medicin


17. januar 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Et stort tillykke med graviditeten, det lyder som et rigtigt ønskebarn for jer - dejligt at I glæder jer så meget :o) Det er også rigtig dejligt, at opleve den glæde at få børn ...

Når jeg slår Primperan op i lægemiddelkataloget så står der under graviditet: "Kan anvendes. Der er data for mange tusinde eksponerede uden tegn på overhyppighed af uønsket fosterpåvirkning".

Garantier er der jo aldrig, men det tyder umiddelbart på at du skal tage det helt roligt :o)

Mange kvinder oplever at have kvalme og opkastninger i de første måneder af graviditeten og for de fleste er det værst om morgenen og det går ofte over efter ca 3 måneder. Men hos nogle kvinder er kvalmen og opkastningerne så hyppige og så voldsomme, at de ikke kan passe deres arbejde og hvor de faktisk bliver rigtig syg af det. De får væske- og vitaminmangel og forstyrrelser i syre-base-forholdet i blodet. Det er rigtig farligt for både mor og barn og derfor er det vigtigt, at du taler med lægen og bliver grundigt undersøgt, hvis du bliver ved med at have kvalme, taber dig osv.

Ellers er der følgende råd:

* Spis hyppige og små lette måltider. Spis f.eks. gerne ristet brød og kiks og undgå fed og krydret mad. Spis gerne lidt inden du stiger ud af sengen om morgenen og også gerne inden du lægger dig til at sove. Gør det til en vane at have en tallerken med lidt kiks stående på natbordet :o)

* Drik masser af ...


Annonce

... væske og drik helst vand, saft eller juice. Lav evt. en smoothie med blandede frugter og frosnebær. Undgå te og kaffe, da det virker vanddrivende.

* Undgå de lugte som giver dig kvalmen. Mange kvinder har f.eks. svært ved at klare lugten af stegt mad og har derfor svært ved at være i køkkenet om aftenen, når aftensmaden tilberedes.

* Gå i stedet en tur, få masser af frisk luft, gerne flere gange om dagen


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


* Spis mandler, det er et gammelt husmoderråd mod sure opstød og kvalme. Du behøver ikke smutte dem, spis du bare en håndfuld som de er efter behov. Mandler og også andre nødder indeholder lidt kalorier og virker også syrebindende.

* Og så kan man tale med lægen om at få noget syrebindende medicin, der neutraliserer mavesyren - men det har I nok allerede talt om.

Med hensyn til din diarré, så kan dette også hænge sammen med at din livmoder vokser og trykker på dine tarme, samtidig med at du jo ikke spiser særlig varieret på grund af din kvalme. Det er i forhold til diarré også rigtig godt at spise brød, kiks og lignende. Men også tykmælk, cultura, A38 og lignende surmælksprodukter gerne med revne æbler, kan være rigtig godt. Drik også gerne æblejuice, da æbler indeholder meget kalium, som man meget let mister når man har diarré og kaster op.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend. Pas godt på dig selv og den lille i din mave :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annonce