Annonce

Annonce

Svar: Støttestrømper og flyvning


16. januar 2009

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Nicola

Jeg håber at jeg når at svare dig inden du tager af sted :o)

Det lyder helt fantastisk med en rejse til Mexico og det er dejligt at du oplever at graviditeten skrider stille og roligt fremad uden de store gener. Prøv at glæde dig over det og vær ikke urolig. Mange oplever først rigtigt fornemmelsen af at være gravide, når den lille begynder at sparke og gøre mere opmærksom på sig selv :o)

Støttestrømper køber man normalt på Apoteket eller hos Matas, men de kan også købes hos bandagister og i forretninger der sælger sygeplejeartikler. Du skal være opmærksom på at der findes specielle støttestrømper til gravide, som er ligeså lange som strømpebukser og som er lavet, så de giver ekstra plads til maven. Ellers kan man også købe korte støttestrømper der går til knæene og lange støttestrømer der går op over lårene.

At flyve medfører normalt ingen risiko for den i øvrigt raske gravide eller barnet. Der kan alt efter hvilket luftfartsselskab man rejser med, være forskellige regler for at medtage gravide og det kan være nødvendigt med lægeattest for at deltage i ...


Annonce

... flyvningen. Ofte skal man også medtage dokumentation for forventet fødselstidspunkt.

Netop på grund af de forskellige flyselskabers regler, kan det være en god idé at spørge det relevante luftfartsselskab inden man tager af sted, hvad deres regler er. Normalt vil man kunne rejse indtil 32. uge uden problemer.

Under flyveturen er det en god idé at have en gangplads, så der er lidt mere plads og et sæde over vingerne giver den mest bløde, komfortable flyvning. Man kan nogle gange spørge om dette er muligt, når man tjekker ind. Det anbefales også at man går rundt ca hver ½ time og at du vipper med fødderne, når du sidder ned, men også støttestrømper er en rigtig god idé.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Bæltet skal fæstnes rundt omkring hoften, altså under maven. og så er det vigtigt at drikke rigeligt, så du ikke kommer i væskeunderskud.

Med hensyn til hvornår din næste scanning ligger, så må du tale med jordemoderen om dette, når du skal til næste kontrol :o) Jeg kan desværre heller ikke svare dig på, hvad det er for en stikkende smerte du har under ribbene ...

Håber du er hjulpet videre på vej og rigtig god rejse :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce