Annonce

Annonce

Svar: Ondt i maven, bange for ting som ikke er der og ny seng


11. januar 2009

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Trine

At din datter har ondt i maven i forbindelse med måltider, lyder som du selv er inde på, som en reaktion på at hun er sulten og det måske er lidt lang tid siden hun har spist og at maven derfor reagerer, når der kommer mad ned. Prøv derfor med små hyppige måltider, så hun ikke går rundt med tom mave for længe - det kan være lidt frugt, en bolle eller lignende, hun en gang imellem får som mellemmåltider.

Hun lyder upåvirket i øvrigt, har ingen problemer med sin afføring, klager ikke i løbet af dagen, virker ikke syg eller til at have ondt på andre tidspunkter, virker fuldstændig sund og rask - det lyder som om at I roligt kan se det lidt an.

Hendes gråd og uro ved at være på værelse alene hører alderen til og det kan både skyldes hendes øgede opmærksomhed på verden og det at skulle 'klare sig selv', den øvede selvstændighed og den usikkerhed der følger med der. Det kan dog også være netop overbo og nabo som hun hører. Børn bliver ofte bange for lyde de ikke kender og ikke kan forholde sig til og det kan være meget forskelligt. Det kan være pludselige opståede lyde, som en maskine der går igang, en voldsom motor der starter, en tallerken der ryger på gulvet med et brag, en høj mandelatter - hvad som helst, der er uventet og som barnet ikke kan forbinde med noget det kender. Det er meget normalt at børn bliver bange og græder i disse situationer og netop lyde der stammer fra naboer, overboer osv. kan måske være svært at forholde sig til, når man ikke er mere end 2½ år ...

Måske kunne du låne nogle bøger om at bo i lejlighed, hvor hun kan se at der bor nogen ovenpå, ved siden af, neden under osv. ...


Annonce

... og så tale med hende om at sådan bor I. Hvem der bor de forskellige steder og at I kan høre dem, ligesom de også nogle gange kan høre hende, hvis hun råber højt og at det er derfor mor nogle gange siger "shhh". Det at tage udgangspunkt i en bog, en fortælling og så drage paralleller til sin egen hverdag er ofte meget givende for børn.

Med hensyn til skift af tremmeseng, så vil det normalt være passende, når barnet begynder at klatre over sine tremmer. Det er ofte tegn på at hun ikke vil ligge bag tremmer mere og rent sikkerhedsmæssigt er det så en god idé at tage hende ud af sengen og give hende en åben seng.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes det er for tidligt at få en høj seng i to plan, når man kun er 2½-3 år gammel. Mange børn vil i 3 års alderen søge forældrene om natten, når de vågner af en ond drøm og det kan være rigtig svært at kravle ud af en køjeseng, når man ikke er ældre og er træt og halvtsovende. Det giver risiko for faldulykker og jeg synes det er for tidligt. Der er dog ikke nogen der siger, at I ikke kan give hende sådan en seng, så man ikke behøver investere i flere senge end højst nødvendigt, men så skulle man måske lave en midlertidig løsning, hvor hun sover under sengen indtil hun er klar til at flytte op i øverste køje. Mange af de høje børnesenge med rutsjebaner, prinsessehimmel osv. har jo legerum underst og dette rum kunne man måske udnytte som soveplads indtil hun er klar ... Den øverste seng kan så bruges til leg om dagen og hun kan øve sig i at klatre op og ned og blive helt fortrolig med dette.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med hende :o)

Rigtig god weekend herfra.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce