Brev:
Ligger vågen og snakker om natten
Hej
Jeg har en datter på lidt over 5 måneder som har for vane at vågne om natten og ligger og snakker, og det er ret højt og meget.
Det var ellers gået så godt de sidste par uger hvor hun har været syg og jeg tænkte nu er det slut. Men så begyndte hun i nat igen. :-(
Inden hun blev syg stod det på i ca. 1½ md. flere gange om natten.
Det vil sige det er ca. 2 - 2½ md. siden hun startede.
Problemet er også at hun ikke kan falde i søvn uden sutten og derfor ved jeg en af os skal ind til hende for at give den, jeg ville af og til også ønske at hun selv kunne falde i søvn uden eller tage den selv, men det kan hun slet ikke.
Jeg kan ikke finde ud af hvordan vi skal få hende til at stoppe med det snakkeri. Vi har prøvet at give hende sutten med det samme, men det virker ikke, hun snakker bare videre.
Vi har også prøvet at give den når hun begynder at græde efter den, men så ligger vi alle 3 vågne ...
... og egentlig venter på det.
Før hun blev syg hvor det stod på hver nat, var det flere gange om natten. Og nu frygter jeg det bliver sådan igen.
Jeg kan også mærke på hendes humør næste morgen at hun er træt og pyldret, som om hun ikke er ordentlig udhvilet - og jeg tænker gad vide hvor længe hun har ligget vågen, og så sover hun flere timer om dagen. Det er jo også fint nok, men der skal jo ikke vendes om på dag og nat.
Det skal siges, vi står aldrig og snakker med hende, om natten. Det skal bare være kedeligt, så hun ikke har lyst til det.
Hun spiser heller ikke mere om natten, har ikke gjort det en måneds tid nu.
Hvordan vender vi hende af med at vågne og snakke og hvordan kan hun falde i søvn uden sutten. Ikke fordi vi vil vende hende fra sutten, blot mindske behovet. Jeg er ved at blive tosset og tænker det aldrig stopper.
Håber så meget du kan hjælpe!!.
Mange kærlige hilsner
Erika
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!