Annonce

Annonce

Svar: Dagpleje - er i tvivl


9. januar 2009

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Hej med dig

Jeg tror der er ligeså mange delte meninger om vuggestue contra dagpleje som der er forældre og man kan være så heldig og uheldig begge steder.

Jeg hører om super gode dagplejere, som virkelig ved meget om børn, som er omsorgsfulde, nærværende, anerkendende og som bare elsker deres arbejde. Jeg hører også om dagplejere, hvor det er lige modsat. Jeg hører om vuggestuer som fungere super godt, hvor der er masser af uddannet personale, hvor der er ro, hygge, stimulation, mange rigtig gode pædagogiske overvejelser og igen anerkendende pædagogik og plads til at se det enkelte barn og jeg hører om institutioner hvor tingene bare ikke fungerer ...

Ingen af os gør tingene ens og du vil nok aldrig finde en dagplejer eller institution, som gør præcis som du ville have gjort, sagt, tænkt osv. Men det kan være helt okay. Det vigtigste er jo hvordan barnet trives, hvordan din datter har det. Hvis hun virker glad, harmonisk, tryg ved det sted, hvor hun er - så er det godt for hende. Hvis hun virker ked af det, hvis du ikke føler dig tryg ved stedet, hvis du oplever at din ...


Annonce

... datter og du selv ikke bliver set og hørt tilstrækkeligt og det er svært at kommunikere omkring disse ting, så er det måske en idé at kigge efter et andet sted.

Du skriver at din datter er skrevet op til vuggestue og jeg tænker at du i første omgang skal prøve at besøge vuggestuen, for at danne dig et overblik over hvad det er for et sted. Man får hurtigt et indtryk af personale, rutiner, stemning osv. når man er der, fremfor hvad der fremgår af diverse papirer og materialer. Spørg ind til hvordan tingene foregår, hvordan de ser på børn - hvad er det for et menneskesyn de har, hvad overvejelser gør de sig i forhold til små børn, omsorg, anerkendelse osv. Der sker ikke spor ved at spørge ind til dette. Du kan også spørge, hvordan de er normeret, hvor mange uddannede personaler der er i forhold til uuddannede osv.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og så kan det også nogle gange være en god idé at tale med andre forældre, høre deres erfaring. Har de været eller er de glade for at have deres barn det pågældende sted osv.

Håber du kan bruge ovenstående tanker lidt mere, fortsat held og lykke med det hele :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pusleplads til baby

Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce