Brev:
Temperament - hvad sker der?
Hej Helen
Andreas er nu knapt 16 mdr og er normalt en meget udadvendt, glad og velafbalanceret dreng.
Først lidt info: Andreas har asmatisk bronkitis, hvilket vi fandt ud af for 1 1/2 mdr siden, da vi var indlagt på børneafdelingen med ham. Han får nu dagligt medicin.
Han spiser godt, sover ok i sin egen seng, og jeg er stoppet med at amme ham for 1 md siden. Han stortrives i dagplejen og vi har fornylig holdt 2 ugers juleferie, 5 dage hos familien, resten herhjemme.
Problemet er: Andreas er nærmest blevet et lille "uhyre" efter vi er kommet hjem fra familien. Han skriger konstant, går i affekt, slår os, skader sig selv ved at banke hovedet i væggen eller i sit legetøj. Han har nu blå mærker i hele hovedet. I dagplejen har han nogle enkelte hidsighedsanfald, men ...
... slet ikke sammenlignetligt med herhjemme. Tilsidst er vi nødtil at give ham astmamedicin, fordi han ikke kan få vejret.
Ex: han flipper pludselig ud over noget legetøj eller bare af ingenting, går i affekt, vi tager ham ind på hans værelse kysser ham og lægger ham på en madras og går ind i værelset ved siden af. Efter kort tid stopper han og kommer gående ud af værelset, vi møder ham med "hej Skat" og han går igang med at lege. Efter få sekunder går han i affekt igen og det samme sker. Når vi tager ham op slår han os og "nikker os skaller".
Hvad sker der? tror du han er syg, har ondt, har det noget med astma at gøre eller er det som vi hælder mest til, en del af udviklingen. Det er bare så voldsomt så vi bliver itvivl om han har smerter.
Venlig hilsen
en bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...