Annonce

Annonce

Brev:

Rutine i hverdagen - er det for tidligt?


8. januar 2009

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Rutine i hverdagen - er det for tidligt?

Kære Helen,

Mit spørgsmål er, om man i en alder af 6 uger kan få en nogenlunde fast rytme i hverdagen.....?

Sebastian er nu 6 uger og indtil videre har vi pga. juleferie alle været hjemme. Nu er min mand startet på arbejde og min datter i dagpleje - Sebastian og jeg er nu alene og skal til at etablere en hverdag.

Blot til info: han er 55 cm lang og vejer 4500 (fødselsvægt 3360). Han spiser godt; mellem 100 og 120 ml nan1 hver 3 time. Lige nu ser vores hverdag således ud:

han får flaske ca. kl. 06.00 og bliver puttet igen
sover til ca. 08.30 - bliver puslet og får flaske igen
resten af dagen får han flaske hver tredje time
om aftenen får han ved 21.00 tiden, falder i søvn og skal have flaske hver tredje time. På ingen tidspunkt af døgnet får han en ordentlig lur (4-5 timer).

Mit største problem er at få ham til at tage en ordentlig lur. I løbet af dagen vil han ikke sove mere end 1 - 1½ time ad gangen. Jeg har prøvet at putte ham alle mulige steder, men der er ikke noget som rigtig dur. Hn klager og kan ikke ...


Annonce

... finde ro. Jeg har også prøvet at ligge ham ud, men han taber sutten hele tiden og gider ikke at ligge der medmindre man går med ham. Og om natten tager han jo også kun 3 timer ad gangen. Om natten sover han i vuggen og det har han intet imod, men om dagen ved jeg ikke hvor jeg skal gøre af ham, for han gider ikke at ligge i liften......

Jeg synes at det eneste jeg laver hele dagen er at prøve på at få ham til at sove og når han endelig er faldet i søvn bliver det ikke til mere end 1 times tid.... jeg føler, at i stedet for at lege og nyde ham, spilder jeg meget tid på at få ham til at sove.

Kan du give mig nogle gode råd, så jeg stille og roligt kan oparbejde en rutine for ham i hverdagen. Jeg vil jo gerne lege med ham og snakke med ham, men han gider ikke rigtigt fordi han hele tiden er småtræt og derfor irritabel. Og efter kl. 16.00 har han ingen fred i huset for der kommer Victoria hjem fra dagpleje. Jeg kunne derfor tænke mig, at han blev "udhvilet" inden hun kom hjem.

KAN DU HJÆLPE??????

Med venlig hilsen
Renata

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Lammeskind til baby

Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg har købt din bog om børn og mad, og igen må jeg virkelig rose din måde at skrive på, det er alletiders bog :-) Jeg har 3 af dine bøger og jeg er vild med dem :-)

Tak fra mor til dreng på 4 måneder.


Annonce