Brev:
Får min datter for meget mad?
Hej Helen
Jeg kan ikke forstå, hvorfor min datter (snart 7 mdr og lidt over 10 kg) ikke har mere appetit i forhold til skemaden. Hun spiser aldrig en hel dcl. Oftest en halv eller mindre. Jeg tænker hun måske får for meget bryst, men kan ikke rigtig se hvordan jeg kan give mindre, når hun ikke spiser mere skemad.
Hun trives i øjeblikket fint m 3 lure om dagen, så det holder vi fast i lidt endnu.
Dagen ser nogenlunde sådan ud:
4/5 Amme
6/6.30 Stå op
7/7.30 Havregrød og vand
(her spiser hun mest = lidt over en halv dcl.)
8 Amme
8.30 Sove en halv time
10.30 Frugtmos, appelsinbåde, vand.
(et par skefulde)
11/11.30 Amme
11.30/12 Sove en halv til halvanden time
13.30/14 Grøntsagsmos (gulerod, kartoffel) og vand (måske en kvart dcl.)
14.30 amme
15 sove ca en halv time
17.30 Aftensmad. Grøntsagsmos m kød og vand. (fra et par skefulde til en kvart dcl.)
(nogengange amme kl 18 hvis hun virker meget sulten)
18.30/19 Amme i soveværelset – sove.
23/24 Amme
Der sker det ved bordet, at hun får 5-6 skefulde og så mister hun interessen og holder op med at åbne munden. Jeg lader hende tit ”drikke” af tallerknen/skålen, for så ryger der lige lidt mere indenbords. Har prøvet at give hende en ske el rugbrødsbjælke i hånden for at distrahere og gøre hende mere aktiv, men så bliver hun sur når jeg prøver at give hende mad med min ske. ...
... Sidst hun spiste op (1dcl) sang jeg for hende mens hun spiste – så åbnede hun gladelig munden, og uanset om det var for at synge med eller hvad, så røg maden ned. Men det er vel en lidt uheldig vane?
Skal jeg mon prøve at lade være med at amme fx efter havregrød og se om hun kan sove uden, for at hun kan få mere appetit til næste omgang skemad? Jeg synes bare at jeg, efter skemaden, kan se på hende (og høre) at nu er det tid til bryst. Hun spiser altid godt og ivrigt ved brystet og virker helt desperat hvis jeg prøver at trække tiden mere end en halv time efter skemaden. Måske er det en ond cirkel vi er kommet ind i.
Hun skal ud og passes fra april – til den tid (og gerne meget før) skulle hun gerne kunne undvære bryst i hvert fald om dagen og altså spise noget mere af sin skemad.
Og så driller bøvserne igen. Næsten hver gang jeg tager hende op af barnevognen får hun enten hikke eller bøvser – og så er det jo lang tid siden hun spiste sidst. Synes også hun bøvser mange gange efter hun har spist v brystet – er det normalt? Nogengange driller det også i forbindelse m skemaden. Hun kan godt bøvse lidt mens hun sidder v bordet, men ikke altid og så må hun op over skulderen. Så er interessen for maden helt sikkert røget. Det virker som om hun er lidt ”oversensitiv” mht luft i maven…Har du kendskab til lignende?
På forhånd tak for dit råd.
Line
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.