Svar: Ægløsning og frugtbarhed
Hej med dig
Man siger normalt at man er mest frugtbar i "dagene omkring din ægløsning" og som tommelfingerregel har man ægløsning 12-16 dage efter første menstruationsdag i din cyklus.
Derudover er det sådan at sædceller kan holde sig i live i op til 3 dage i kvindens underliv og det betyder at selvom man ikke rammer det helt præcise ægløsningstidspunkt, men måske går i seng sammen en dag eller to før ægløsningen sker, så kan man altså stadig godt blive gravid. Der er således ikke kun en dags chance eller et ...
... øjebliks chance - man har lidt dage at gøre brug af :o)
Derfor er det en rigtig god idé at du forsøger at beregne, hvornår du ca. har ægløsning og at I så sørger for at gå i seng sammen lidt før dette tidspunkt og under dette tidspunkt, så burde chancerne være større. Du kan købe ægløsningstest for at få det mere præcise tidspunkt at vide :o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg håber at ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke med projekt lillesøster eller lillebror.
- og rigtig glædelig jul og lykkebringende nytår ... :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.