Svar: Uro ved spisning - 2 mdr.
Hej med dig
Det lyder umiddelbart som om at din datter trives godt med modermælkserstatning og med det ammeforløb I har haft, så lyder det som en rigtig fin beslutning. Det skal ikke være smerte at være sammen med sit barn, det skulle gerne kunne nydes .. :o)
Det er svært at sige, hvorfor jeres datter nogle gange bliver så urolig og protesterer over flasken. Måske er hun utilfreds med at mælken går for hurtigt, måske synes hun det går for langsomt .. Det kan nogle gange hjælpe at skifte til en anden type flaskesut og andre gange må man som I også forsøger, tilbyde sutten lidt, få lidt ro på og så prøve igen. Nogle gange går det godt og andre gange vil hun bare ikke - så må I tage en pause og se om hun så er parat lidt senere.
Det er naturligvis vigtigt at hendes mave fungerer, hvis maven ikke fungerer, så påvirker det hendes spisning og hendes indtag generelt. Hun ...
... bør have afføring en gang i døgnet og afføringen skal være grødet og let for hende at komme af med. Hvis det ikke er sådan, så vil det være en rigtig god idé, at give hende lidt laktulose, som kan holde maven igang. Hvis hun føler sig eller er forstoppet, så vil det naturligt være svært at indtage mad og så kan man godt på opkastningsfornemmelser.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Opkastningsfornemmelser kan også komme, hvis flaskesutten er meget lang og derfor kommer langt over i svælget på hende. Den skal have en vis længde for at hun kan arbejde med den, men børn er jo forskellig og nogle har en mindre mund end andre, så måske en anden flaskesut også kan hjælpe på dette. Måske en lidt kortere og bredere model er god til hendes mund. Det kan være en god idé at finde en model, som ligner hendes sut.
Håber mine tanker hjælper videre på vej, rigtig meget held og lykke med hende fortsat og rigtig god jul :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.