Annonce

Annonce

Svar: Svær tid i vuggestuen og meget morsyg


6. december 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Dorthe

Det lyder umiddelbart som om at din datter er glad for at være i vuggestuen, hun er faldet godt til og hun føler tryghed ved pædagogerne. Hun har gået der i ½ år og de problemer I oplever lige nu, lyder som en periode. Det lyder for mig som om, at det nu pludselig er gået op for hende at det er hver dag, det er en fast rutine, hun skal være der og I kommer ikke lige med det samme og henter hende igen og det er naturligvis hårdt, at erfare dette.

Samtidig tænker jeg også, at hun jo har en alder nu, hvor hun naturligt oplever modstand i livet. En modstand som handler om at møde andre børn og at tingene ikke altid går lige efter jeres datters hoved. Hun oplever at de andre børn skubber, at de ikke vil lege, eller at der er specielle regler for leg. Hun oplever at hun nogle gange må vente på at det bliver hendes tur og hun oplever naturligvis også at nogle ting er svære - hun bliver stillet overfor små udfordringer, som hun skal arbejde med og som er svære, men som er en lille sejr, hver gang det lykkes.

Jeg er ikke sikker på at løsningen for jer er at du bliver dagplejer. I givet fald, ville du jo heller ikke kunne sidde med hende på skødet, du vil ikke kunne lade hende komme i første række, du ville være nødt til at tage dig af de andre børn også og det ville måske resultere i at din datter ville føle sig mere tilsidesat ... Kan du følge mig? Som situationen er nu, så tænker jeg at hun er tryg ved stedet og ...


Annonce

... tryg ved pædagogerne, men hun skal vende sig til verden og til at alt ikke er let og uden problemer - det er også lidt hårdt en gang imellem.

Det vigtigste her er, at hun føler sig forstået og lyttet til, at hun mærker at når I er sammen, så er du der 100 pct for hende. Det er utroligt vigtigt at du ikke presser hende, at du ikke kalder hende generet eller prøver at skubbe hende fra dig, for det vil kun forstærke hendes problem. Du skal i stedet tænke at hun skal have sit 'mor-depot' fyldt op. Jo mere mor hun kan få, jo bedre er det. Prøv derfor ikke at stille for mange krav til hende, lad være at forvente at hun vil være hos de andre i familien. Lad hende sidde hos dig, nusse, kæle, studere verden på afstand og lad hende selv bestemme om hun vil i kontakt med de andre eller ej.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun savner dig meget i øjeblikket, så lav et lille fotoalbum til hende med små billeder af dig, hende, far osv. som hun kan have med i vuggestuen. Når hun så savner dig, så kan hun kigger på billederne, pædagogen kan tale med hende om at du kommer igen osv. så hun ved at du ikke har glemt hende :o)

Du skal naturligvis også medtænke om hun lige nu er lidt forkølet eller lignende, som heller ikke gør tingene bedre. Det er jo årstiden til at få forskellige baktusser og hvis hun ikke føler sig helt rask, så vil hun naturligvis søde dig mere.

Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god jul :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce