Brev:
Er han indadvendt?
Kære Helen
Vil meget gerne høre din vurdering af nedenstående, eftersom det efterhånden fylder meget i mine tanker….
Vores lille dreng er efterhånden blevet 7½ mdr. og trives rigtig fint. Han triller rundt i hele stuen og er meget motorisk aktiv. Han spiser fint og får havregrød til morgenmad, rugbrødshapsere til frokost og grøntsagtmos med kød til aftensmad. Herudover får han vand, mælk og vælling. Han sover 12 timer om natten og ca. 3-4 timer i løbet af dagen fordelt på 2-3 lure. Så alt i alt synes vi, han trives rigtig godt på de punkter.
Mit spørgsmål går på, at jeg synes han skiller sig ud fra de jævnaldrende babyer, som vi er sammen med i både mødregruppen og på vores babymotorik-hold mht. hans væremåde. Vores dreng smiler ikke særlig meget til andre mennesker, han pludrer ikke ret meget og han er i det hele taget bare meget mere undersøgende og nysgerrig omkring de ting, der omgiver ham i forhold til at ”tale” med andre mennesker.
Det skal dog siges, at når han ligger på gulvet blandt de andre babyer, så ruller han rundt, rører ved dem og prøver at snuppe deres sut og legetøj og holder sig bestemt ikke tilbage :o). Når der endvidere fx bliver bygget et tårn foran ham af fysioterapeuten, så har han for længst væltet det, inden hun overhovedet har nået at bygge det færdigt, så han holder sig heller ikke tilbage på den måde.
Han elsker også, når det går vildt for sig på babymotorik-holdet med svingture og en tur i fx sansegyngen, hvor han griner og smiler, men det er kun, når der sker noget vildt, at han griner – ellers er han bare helt stille og ser mut ud. Det jeg observerer hos de andre babyer er, at de alle er meget smilende og opsøger andre voksne med blikkontakt og pludrer og griner til dem meget i modsætning til Mikkel.
Et andet eksempel er, når vi er på cafe sammen med en veninde og hendes lille baby, så sidder vores dreng og kigger sig omkring i lokalet og kan knapt nok smile tilbage til mig og slet ikke til andre, hvorimod den anden baby, som er 1 md. ældre pludrer og er meget optaget af mig og sin mor og er egentlig ligeglad med omgivelserne, men synes at hygge sig rigtig meget.
Jeg tænker på, om der er noget, jeg gør ...
... forkert i forhold til Mikkel i min måde at være på overfor ham? Jeg snakker, griner til ham og opmuntrer ham, når vi er af sted, så han kan se, at jeg er tryg og godt tilpas ved situationen. Jeg føler bestemt også, han i øvrigt er et trygt og velafbalanceret barn, det har jeg også flere gange fået at vide af andre. De siger, han virker meget rolig, nem og meget observerende og undersøgende.
Min mor siger, at han er en rigtig sanser. Jeg får selv at vide, at jeg er god til at læse ham og opfylde hans behov i forhold til søvn, mad, tryghed, leg osv., så alt i alt føler jeg, at han er et trygt barn.
Jeg passer meget på med ikke at overstimulere ham eller at tage ham med til alt for mange ting/oplevelser, men sørger for, at han får pauser og får ham puttet til sine lure, så han kan koble fra og slappe af og vi har mange hyggedage hjemme hos os selv. Dog er vi af sted 1-2 gange i ugen til enten mødregruppe, babymotorik, svømmehallen eller sammen med veninder, netop for at han får sig nogle gode oplevelser med andre mennesker og får oplevet verden. Dette har vi gjort stort set siden han var 2-3 mdr. gammel. Jeg føler selv, der er en god balance i tingene og at trives helt fint med det.
Når han er hjemme, griner han og har rigtig glimt i øjet og pludrer og pjatter.
Så for at opsummere så spekulerer jeg meget på, om han er en indadvendt og følsom lille dreng, som ikke rigtigt tør tage kontakt til andre og som stort set aldrig smiler til andre. Jeg vil så gerne hjælpe og støtte ham til at blive lidt mere modig, fordi jeg selv var et eget indadvendt og følsomt barn og jeg ved, hvor hæmmende det har været for mig. Dog er hans far lige modsat mig og er en udadvendt og sprudlende person, som jeg virkelig håber, vores søn har arvet en stor del af :o).
Det skal siges, at jeg i mine voksne år er blevet meget mere udadvendt, så jeg tror ikke, at vores dreng mærker noget på mig, men man ved jo aldrig…
Hvad tror du – er han bare en lidt mere stille type, er det en del af hans udvikling eller er det noget helt tredje? Er der noget, jeg kan gøre, for at gøre ham mere sikker eller er han sikker nok og skal jeg bare lade være at bekymre mig?
Mange hilsner fra
A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.