Annonce

Annonce

Svar: Kan min graviditet være stoppet


6. december 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Katrine

Tak for dit brev og et stort tillykke med graviditeten, hvor er det dejligt for jer og jeg kan høre at I glæder jer meget :o)

Da du er konstateret gravid, har taget graviditetstest og måske også allerede har været ved lægen, så er du gravid og det skal du glæde dig over. Du har haft masser af graviditetssymptomer - brystspændinger, murren i underlivet osv. og der sker rigtig meget med din krop lige nu. De symptomer kan godt komme og gå, man kan således godt have flere brystspændinger nogle dage end andre dage, ligesom man også kan have varierede ligamentsmerter.

En graviditet går normalt ikke bare i sig selv. Men der er desværre ingen garanti for at alt går godt og risikoen for at abortere er tilstede de første par måneder, ligesom man også kan have en graviditet uden for livmoderen. Men sker dette vil man normalt begynde at bløde, ofte få en menstruationslignende blødning og man vil ofte også få ondt og føle sig dårlig, hvis graviditeten ikke skrider frem som den skal og man ender med at aborterer.

Man kan godt dyrke Yoga, når man er gravid. Der findes specielle Yogaøvelser, som er rigtig gode til gravide, øvelser som modvirker ondt i lænden, kramper i benene og evt. ...


Annonce

... problemer med fordøjelsen, som mange jo får på grund at jerntilskud ... :o) Der er naturligvis også øvelser som er uhensigtsmæssige at lave, når man er gravid og Astanga-Yoga anbefales normalt ikke til gravide. Det lyder dog som om at du godt har kunne mærke på din krop, hvornår du ikke skulle lave øvelser og hvor du godt kunne være med og det er rigtig vigtigt. Du skal lytte til din krop og reagerer på de signaler du får.

Samtidig tænker jeg også, at du jo ikke er så langt henne endnu, at der er risiko for at barnet får navlestrengen om halsen eller lignede, fordi du har bevæget dig i nogle specielle stillinger ... Der kan naturligvis være en risiko forbundet med at lave øvelser som strækker eller bukker dit underliv meget, men igen har du lyttet til din krop og du kunne godt mærke, når det var ubehageligt ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan naturligvis ikke garantere dig, at din graviditet skrider rigtigt frem. Hvis du stadig er i tvivl om alt er som det skal være, så synes jeg du skal bede din læge om at lave en gynækologisk undersøgelse eller evt. bede om at få en henvisning til en gynækolog.

- og så ønsker jeg dig alt det bedste og krydser alt hvad krydses kan. Det skal nok gå godt!

Knus herfra og rigtig god jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce