Brev:
Opdragelse, seperationsfase, bordskik
Hej helen
Lige et spørgsmål vedrørende separationsfase og et vedrørende spisevaner.
Josefine har de sidste 2 mdr været ret ulykkelig hvis hun ikke kan se mor eller far hele tiden, hvis vi er ude, hjemme går det helt fint.
Hun skal starte i vuggestue 16 jan. og det ville være dejligt om hun var begyndt at slippe lidt inden da, så det ikke bliver alt for svært for hende.
Vi går i legestue 2 gange om ugen, det synes hun er vældigt, men går jeg fx på toilettet bryder hun helt sammen. Det hjælper ikke hvis en af de andre mødre tager hende op - næsten tværtimod.
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal agere. Har jo bare taget hende op, trøstet lidt og forsøgt ikke at gøre det store nummer ud af det. Generelt prøver vi at give hende al den tryghed hun har brug for, også pga hendes tidlige fødsel.
Pt. puttes hun i vores seng, hvor jeg ligger med hende indtil hun sover. Så kommer hun over i egen seng, og sover fint videre.
Efter al den seperationsangst har vi givet lidt los på princippet om at hun skulle puttes i sin egen seng, og bare prioriteret at hun var tryg og rolig.
Skal vi mon til at putte hende i egen seng, kan det evt. ...
... skubbe hende lidt videre, eller skal vi bare lade tiden arbejde for os og lade hende udleve fasen stille og roligt ?
Noget andet er at hun er begyndt at sige nej til skemad, hun vil helst spise sin mad med fingrene, ikke ske eller gaffel som før, men klør fem. Det gælder også f.eks. grød om morgenen.
Ellers nægter hun at spise.
Hun får bare ikke særligt meget indenbords på den måde, og det bekymrer mig lidt - hun er jo ikke så stor (9 kg 74 cm). Korrigeret 11 mdr.
Som regel lykkes det at få morgengrød i hende alligevel, hun får lidt legetøj eller en bog imens, og så gaber hun fint op og får sig et godt måltid.
Er lidt i tvivl om det er ok at snyde hende på den måde .. ?
Hun får ellers masser af fingermad og får også lov til at mærke og rode lidt med maden, men det skulle jo nødigt være i vejen for at hun får spist lidt ...
Hvordan er det iøvrigt med at "lege med maden" ? - nogen mener børn skal have lov til at mærke og føle, andre at man skal fjerne maden når de "leger" , vi er nok tilbøjelig til at lade hende rode lidt med sagerne, men det skulle jo nødig ødelægge spisningen.
De bedste julenisse hilsner
Josefine og Co
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.