Brev:
Afføring og angst
Kære Helen
Tak for dit seneste svar omkring søvn, putning og sprog. Det er altid rart at vide at man gør det rigtige. Det går rigtig fin med aftenputning. Hun bliver puttet og får en sang eller en historie, og så lader vi døren stå lidt på klem og siger at "Mor passer på dig" eller "Far sidder lige her ude og passer på dig." Hun rejser sig op nogle gange og klynker, men bliver puttet og nusset og får det samme at vide igen. Efter en uge har hun nu helt affundet sig med det nye ritual.
Med hensyn til hendes sprog, så er der virkelig begyndt at ske noget. Hun laver de vildeste sætninger i tumlingesprog - og hun har tilført en ekstra stavelse, så hun nu har tre fx "A det da?" (Hvad er det der)
Mit nye spørgsmål handler derfor om afføring. Da Anna var helt lille og kun fik bryst, havde hun afføring op til 7-8 gange om dagen, hvilket vi fik at vide var helt normalt.
Da hun startede med fast føde, var der en overgang, hvor hun havde virkelig hård mave og græd og græd, da hun var omkring 7 månder. Det var meget hård for mig at se på, og jeg græd nærmest selv, fordi hun var så ulykkelig. ( Ja, virkelig dumt af mig, men jeg følte så stor afmagt.)
Nu hvor hun er blevet næsten 1.5 år, har hun kun afføring 1 gang I UGEN! Hun bryder sig bestemt ikke om at skulle presse. Hun ser nærmest bange og ...
... forskrækket ud. Vifter med armene og græder og vil både holdes om og ikke holdes om. Hun aner ikke, hvad hun skal gøre af sig selv. Det samme oplever de i vuggestuen, de enkelte gange hun har haft afføring derover.
Jeg er begyndt at sige "Det er fint" - "Det skal nok gå, lille skat" og det oplever jeg får hende til at slappe lidt mere af.
Afføringen er blød, så det er ikke pga hård mave hun græder.
Der kommer rigtig meget ud, men det er jo klart, da hun sikkert går og holder det tilbage. Ligesom hendes mave er helt stor i dagene op til afføringen.
Jeg prøver at give hende masser af vand og mos (kogte æbler og svesker) og jeg massere maven - i cirkelbevægelser mod uret - om aftenen, når hun får nattøj på.
Jeg har overvejet om det er min reaktion på hendes hårde afføring, da hun var helt lille, som får hende til at blive bange nu, når hun mærker at hun skal presse... Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. Det virker psykisk og ikke fysisk betinget, da afføringen jo er blød. (Jeg læste lige et brev herinde om endetarmsforsnævring, så det har jeg også i tankerne. Jeg aner heller ikke, om det er et symptom som svarer til dette. men man er jo desperat efter forklaring).
Er der andet jeg kan gøre for at få gang i maven, og for at få hende til at se afføring som noget helt ok?
Tak for dine gode svar
Annas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.