Svar: Flaske at sove på
Kære Mie og Co.
Sundhedsstyrelsen anbefaler at sutteflaske stopper omkring 1 års alderen, det at få flaske hører spæd og småbarnealderen til og når barnet er et år kan det fint indtage sit behov for mælk af en kop.
At tilbyde barnet sutteflaske er som du har læst uhensigtmæssigt i forhold til barnets tænder. Men det at få flaske er et eller andet sted også at holde barnet i en 'babyrolle' som måske ikke er barnets behov ...
Med hensyn til ris og sojamælk, så er dette ikke at sammenligne med hverken komælk eller modermælkserstatning. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke hverken Sojamælk eller Rismælk til så lille en pige som jeres datter.
Sojamælk har intet med mælk at gøre, det har samme proteinindhold som sødmælk, men et meget lavere indhold af mineraler. Derudover indeholder det fytinsyre, som har en negativ effekt på optagelsen af mineraler. Hvis man er veganer, så kan man give sojamælk med calcium til sit barn, men tidligst fra 2 år og kun hvis barnet derudover spiser varieret og vokser tilfredsstillende, når man ser på både vægt og højde.
Havremælk og ...
... rismælk indeholder meget lidt protein og har i modsætning til komælk ikke noget naturligt indhold af vitaminer og mineraler. Havre- og rismælk beriget med calcium kan tidligst anvendes efter 3 års alderen.
Kokosmælk indeholder meget mættet fedt og frarådes derfor fuldstændig som drik.
Jeg kan derfor ikke anbefale jer at I giver Liva på knap 15 måneder ris eller sojamælk - og saftevand af tudkop er altså heller ikke nogen god idé ... :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes I skal overveje, hvorfor I vil blive ved med at tilbyde Liva sutteflaske, om ikke hun kan stoppe med den forholdsvis snart. Jeg kan godt høre at hun er glad for flasken, men i takt med at hun bliver ældre, vil hun naturligt blive ligeså glad for en kop mælk og en godnathistorie.
Derudover synes jeg I skal stoppe med ris og sojamælk og i stedet tilbyde hende letmælk af en kop. Kun ved at give hende letmælk kan hun få sit behov for kalk osv. dækket ind, det får hun slet ikke via ris og sojamælk. Drikker hun ikke mælk, så bør hun tilbydes dagligt kalktilskud i stedet.
Håber du kan bruge dette svar videre, fortsat god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.