Svar: Søvn nok?
Kære Christina
Jeg kan godt forstå du synes det er hårdt at blive vækket kl. 6.30-7 og tilsvarende ikke kan få ro om aftenen før klokken er 21, men ser man på din datters samlede søvnbehov, så lyder det ikke så tosset.
Hun sover ca 10 timer om natten og sover ofte ca 2 timer i løbet af dagen, det svarer til ca 12 timer i døgnet. Det er i den lave ende, hun sover tydeligt ikke så meget som andre børn i samme alder, men det er ikke skadeligt for hende at sove på denne måde i en periode.
De fleste børn er mellem 12-18 måneder når de begynder kun at sove en gang dagligt og overgangen fra 2 til 1 lur er altid lidt svær. Enten vil barnet ikke puttes til middagslur eller også er barnet for træt og pylret hele dagen igennem ... Det vil ofte være sådan at man nogle dage må lade hende sove 2 gange og andre dage forsøge med kun en lur. Du er her nødt til at være lidt fleksibel.
Hvis du vil ...
... forsøge med kun en lur dagligt, så vil det være rigtig fint at putte hende mellem ca 12-14. I en overgangsperiode måske lidt før og så må I tage trætheden om eftermiddagen med, men stille og roligt kan det blive en fin tid for en middagslur.
Hendes opvågninger om natten kan sagtens hænge sammen med hende udvikling og alder og det er også helt naturligt at børn sover deres forældre tidlig morgen. Det er efter min mening helt okay at barnet kommer ind til forældrene om morgenen kl. 05 og sover lidt videre :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan afhjælpe hendes behov for jer om natten ved at lægge flere sutter i sengen, så hun har mulighed for selv at finde dem i søvne. Gør det også til en vane at tilbyde hende sutten i hånden i stedet for i munden, så hun selv vender sig til at putte sin sut i munden og ikke forventer at I gør det for hende.
Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.