Svar: Kradser de andre børn
Kære Maiken
Det er helt naturligt at Silje reagere overfor børn på hendes egen alder og bedre kan kapere de lidt større børn. Der er jo stor forskel på hvordan de forskellige børn kommunikerer og små børn på Siljes egen alder, kommer jo kravlende, hiver i hår, holder fast for at trække sig op, stikker fingrene i øjnene på hinanden osv. - de tænker jo ikke over at noget kan gøre ondt, kan virke voldsomt og direkte ubehageligt. Silje gør det og de andre gør det også.
Børn på 5 år og op, vil helt naturligt kunne tage hensyn til en pige på 8 måneder. De hiver ikke i hende, kommer ikke kravlende, men henvender sig stille og roligt og med respekt for hende, hendes personlighed og alder. Børn på 5 år, har jo en helt anden måde at se en baby på og kan sagtens forholde sig til hvordan man kommunikerer med så lille et barn. Derfor er mødet med større børn ikke grænseoverskridende som mødet kan være med små børn.
Du skal naturligvis sætte dig med Silje, så hun føler sig helt tryg ved at møde de ...
... andre børn, fordi hun sidder hos dig, sin trygge base. Du må hjælpe hende med at bevare roen, så hun ikke bliver for voldsom ved de andre og så du naturligvis sørger for at hendes egen intim sfære ikke overskrides. Du må altså forhindre at de kommer til at skade hinanden, det går begge veje.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg mener ikke at det handler om jalousi, men mere om at hun ikke forstår hvad de andre børn vil hende og ikke kan aflæse deres kropssprog og signaler, fordi de alle er små og faktisk har svært ved at kommunikere uden at det virker voldsomt. Når man er så lille at man mangler sprog, så kan man kun kommunikere med sit kropssprog og lyde som skrig, hvin, gråd. Når de vil ae nogen, bliver det til slag, når de vil kysse nogen bliver det let til bid eller spyt ud over det hele, når de vil i kontakt, så sker det ofte ved at de hiver sig fat i en - naturligt forsøger at rejse sig op ved hinanden osv. Men det forstår man jo ikke i den alder.
Håber dette giver lidt forklaring, fortsat held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.