Brev:
Bider ved konflikter
Hej Helen - nu har jeg igen brug for en guide.
Vores søn på 18 mdr. har lidt af et temperament, og da han reelt set ikke har noget decideret sprog endnu, så har han umiddelbart svært ved at håndtere konflikter - så han bider... og det er alle der kommer i vejen for ham og det han vil. Hans passive ordforråd er stort, men sprogligt er der ikke kommet samling på lydene. Han snakker på livet løs, men knap så forståeligt.
Det er så ikke altid, men ofte at det sker. Både vi herhjemme og vuggestuen forsøger at lære ham, hvordan man håndtere en konflikt - ved f.eks. at sige nej eller lign. istedet for bid - men han fortsætter... Vi viser ham også at han skal være kærlig overfor andre.
Det er lidt frustrerende at være forældre til det barn, som bider de andre børn i vuggestuen, for vi gør vitterligt alt hvad vi kan og ved.
Vi har også været ude for at han bider for at ...
... opmærksomhed, og det er skidt, så vi forsøger at fange ham i opløbet, og give ham den opmærksomhed han vil have. Det er gerne hvis vi ikke lige er 100 % obs på ham, at tænderne kommer i brug, så vi må åbenbart overse nogle af hans signaler. Det er skidt at han har lært at kommunikere på den måde, og det vil vi gerne væk fra.
Nu lyder det lidt somom at han slet ikke får nogen opmærksomhed hjemme, men fra vi henter ham i vuggestuen til han kommer i seng, er vi sammen. Han er med til at lave mad, vi snakker løs, evt. læser bøger mens far laver mad eller omvendt, leger med det han nu engang vil eller lign. Vi kigger også på biler ude på vejen, og snakker om dem, eller hygger med lidt tegnefilm, og snakker om den - så jeg synes ikke at vi kan være meget mere nærværende end vi er normalt.
Hvad kan vi gøre for at ændre den adfærd? Eller sker det når han får et sprog?
Hilsen Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.
Sut/amme - sove uden bryst om natten
Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.