Annonce

Annonce

Svar: Flaske til at falde i søvn på


20. november 2008

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Claus og Katrine

Jeres drengs store mælkeindtag af flaske er uhensigtsmæssigt af flere årsager.

For det første påvirker hans indtag af mælk hans øvrige indtag af mad. Med den alder han har, vil han naturligt ikke vokse så meget som han gjorde tidligere, han føler ikke sult på samme måde og han bliver også lagt mere selektiv i forhold til mad. Meget mere bliver skubbet væk og munden knibes i. Når han får så meget mælk, som han gør, så vil det naturligt påvirke hans sultfornemmelse og lyst til at spise rigtig mad og det er uhensigtsmæssigt. Han har brug for vigtige vitaminer, mineraler, protein osv. som han kun får ved at spise varieret.

For det andet så er der også en risiko ved at tilbyde mælk aften og nat i forhold til hans tænder. Mælk indeholder mælkesukker og det lægger sig omkring tænderne og vil derfor kunne give ham huller. Det er rigtig synd, hvis hans fine nye tænder skal ødelægges af mælkesukker.

For det tredie, så er der naturligvis også tale om en dårlig vane, som handler om at jeres dreng lærer kun at kunne sove med en sutteflaske. Han forbinder altså flasken med at skulle falde til ro og overgive sig til søvnen og det er naturligvis uhensigtsmæssigt i længen, hvis han kun kan sove på denne måde.

Så med udgangspunkt i dette, så er det en god idé at få stoppet med flaskerne. Det betyder dog ikke at I skal fjerne alle flasker fra den ene dag til den anden, I kan godt forsøge at fjerne en flaske af gangen. Det kan være at fjerne flaske om dagen først, herefter flasken inden midnat og tilsidst så flasken inden sengetid.

Der skal naturligvis sættes noget andet i stedet. Om dagen ...


Annonce

... skal han have rigtig mad, om aftenen kan han inden sengetid få en kop mælk i en overgang og om natten kan han tilbydes vand, hvis han vågner og er tørstig. Hvis han ikke spiser særlig meget aftensmad, så må I supplere ham med en portion havregrød eller en portion frugtgrød med mælk til dessert, så I er sikre på at han får mad mere end han får mælk. Samtidig skal I også sende nye signaler om at han skal spise og ikke drikke ... :o)

Flasken om dagen synes jeg helt skal væk og så kan I gøre det at I skære indtaget af mælk aften og nat ned, så han stille og roligt får mindre og mindre og tilsidst helt kan undvære. Det vil sige at I stedet for at give 200ml, så giver I kun 150, derefter kun 100 og så kun 50, som han også vil kunne drikke af en kop. Der skal så sættes noget andet i stedet og det kan være at læse en godnathistorie, synge en sang, kærtegne, give ham en bamse at sove med osv. så han stille og roligt får et nyt putteritual som han føler tryghed ved at falde i søvn med.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Vanen bør ændres nu, men I skal naturligvis alle 3 være parat til det ... Forsøg at komme væk fra alle flasker inden han er 18 måneder, - det er helt klart en mulighed og bestemt ikke et urealistisk mål, faktisk er det en meget lang line at få ...:o) I kan overveje om ikke I skal bruge juleferien til at få ændret vanen fuldstændig, hvis I begge er hjemme her og derfor har lidt mere overskud og mulighed for at støtte hinanden. Det er bedst på sigt, at han ikke får sutteflaske.

I kan godt i en overgang give vælling inden natten i stedet for allomin, det er helt okay.

Håber I hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce