Brev:
Vil ikke spise aftensmad - 20 mdr.
Kære Helen
Vi har forsøgt forskellige ting for at få Emil til at spise aftensmad, men det går ikke så godt, så derfor skriver jeg nu til dig.
Emil er ca. 88 cm og vejer lidt over 12 kilo. Han er en dreng med krudt i måsen og sidder sjældent stille :-)
Han spiser en lille portion havregryn/havregrød eller yougurt med musli om morgenen. Pædagogerne siger, at han spiser rigtigt fint dernede og at han spiser al slags mad.
Når han kommer hjem får han lidt at spise, fx. en pære, en banan, en kiks eller lignende. Men så kommer problemet, når vi skal have aftensmad. Det er meget sjældent at han spiser noget. Hvis hans far laver pasta carbonara eller spaghetti bolognese ryger der normalt en del ned, men langt fra altid. Han nægter at spise næsten alt, hvad vi serverer.
Vi prøver ...
... så godt vi kan ikke at problematisere det, men det er lidt svært ikke at stresse bare lidt.... Vi deler maden op, så han kan se, hvad der er hvad og det hjælper nogle gange. Vi sørger for, at der altid er noget han kan lide, men han gider aldrig kartofler eller ris, men for det meste pasta. Grøntsager nægter han både rå og tilberedte og skåret kød gider han heller ikke. Farsretter og fiskefiletter går an.
For de meste spiser han slet ikke noget. Enten er han ikke sulten og har fået dækket sit behov i løbet af dagen eller også er han i gang med en lang magtkamp.... hvad siger du? Det sidste vi mangler er at flytte ham fra bordenden, men heruodver har vi ikke flere løsningsforslag... Det har stået på et par måneder vil jeg tro.
Jeg ser frem til dit svar!
Mange hilsner fra
Jeanett
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.
Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...
Viden om børn:
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.