Annonce

Annonce

Svar: Når far ikke dur - når mor altså er der


14. november 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med jer

Børn vil helt naturligt have forskellige faser i deres udvikling, hvor de favoriserer den ene forældre mere end den anden og det gør naturligvis altid ondt, når man er den der vælges fra.

Da det er en pige I har, så vil hun naturligt spejle sig mere i mor, fordi I har samme køn og hun har brug for den rollemodel. Jeres datter er i kraft af sin alder igang med at opdage sit eget køn, hun er ved at finde ud af at der er forskel på piger og drenge, at hun og mor er en pige og far er en dreng.

Hun er igang med at finde ud af hvem hun er, I kan sikkert høre at hun også er begyndt at bruge ordet 'jeg' om sig selv i stedet for tidligere, hvor hun har omtalt sig selv med sit navn. At jeres datter lige nu søger mor mere hører altså alderen og udviklingen af hendes selvbillede til og I vil sandsynligvis opleve at hun begynder at bruge far mere, fordi hun når et tidspunkt i sin udvikling, hvor hun også skal befri sig fra mor (psykologisk talt) :o). Det er således ikke usædvanligt, hvis I i løbet af det næste års tid, når jeres datter bliver 3-4 år, vil opleve at hun opfatter mor som mor, mens far mere bliver opfattet som en kammerat - mor har en lidt mere passiv rolle - trøste, kysse, kramme osv. hvor fars rolle er mere aktiv - det handler ...


Annonce

... om leg og dygtiggørelse.

Det I fortæller lyder altså helt naturligt og normalt i forhold til jeres datters udvikling og det lyder også som om at I klarer det rigtig fint. Jeg synes det er super, at I som udgangspunkt deles så meget om tingene og også holder fast i at far ligeså godt kan børste tænder som mor kan. Det er fint. Med hensyn til at kramme og kysse, så er det naturligvis rigtigt at man ikke skal overskride hendes grænser, men nogle gange kan man også godt vise hende at det ikke er okay. Far og datter skal naturligvis også kunne kysse og give hinanden et kram.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En gang imellem kan far dreje det til noget sjovt "hva søren, vil du ikke kysse mig, så skal jeg komme efter dig" og så kan han gøre det til en fangeleg, kildeleg eller lignende, hvor de har tæt fysisk kontakt og det bliver gjort til en leg. Som afvist forældre og med tanke for at hun også skal lære at tyde andres kropssprog, så kan man jo også nogle gange gøre som om at man bliver ked af det, sætte sig og holde hænderne for ansigtet, hulke lidt - "uuhhuu Fiona vil ikke kysse far uuhuu" og så se hvordan hun reagerer og igen gør det til en pjatteleg.

En god blanding af reaktioner er altså helt fint :o)

Håber mine tanker hjælper lidt på vej, fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce