Svar: Overstimuleret?
Kære aktive forældre
Når børn udvikler sig rigtig meget både fysisk og mentalt, så taler man om at der sker et tigerspring og jeg tror faktisk det er det I oplever hos jer i øjeblikket :o)
Det er helt normalt at børn omkring 6 måneders alderen virker pylrede og krævende, de småklynker, pjevser, virker enormt morsyge og kræver rigtig meget kontakt. Og man kan som mor meget let føle at man gir og gir og kun får utilfredshed tilbage. Jeg tror altså at jeres søn lige nu er inde i en sådan periode og det er enormt frustrerende både for ham og for jer forældre :o)
Måske har du lagt mærke til at han er begyndt at bruge sig selv mere fysisk, han tager fat i sine tæer, putter dem i munden, han triller omkring, forsøger måske at krybe over gulvet, tager bevidst efter legetøj osv. Ting som kræver rigtig meget, det er en svær proces at få hjerne og krop til at arbejde koordineret sammen. Han træner også sine lyde, han skriger højt, brummer dybt og begynder også at lave lyde med sine læber. Og så begynder han også at skelne tydeligere mellem om han er hjemme eller ude, om han er sammen med mor eller en fremmede og kan som sagt her virke enormt ...
... mor-afhængig.
Hans lyst til at opleve, mærke og fornemme verden gør også at han sover kortvarigt om dagen. Han har rigtig svært ved at finde roen og overgive sig til søvnen og vil enormt gerne følge med i alt hvad der sker omkring ham. Du er priviligeret faktisk, når han sover om natten, for mange børn vil i denne alder også sove rigtig dårligt om natten. Alt hvad de oplever i løbet af dagen skal bearbejdes i drømme om natten og det betyder at de sover uroligt. Derudover vil deres fysiske og motoriske uro også spille ind - Han får sig lagt i stillinger han ikke kan komme væk fra og skal have hjælp til at blive lagt rigtig igen og komme videre i søvnen. Derfor oplever mange forældre at de i denne alder pludselig skal være hos barnet flere gange i løbet af natten .. og nu var det ellers lige begyndt at gå godt :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
- Så nyd at han sover super godt om natten, det er guld værd.
Så ud fra det du fortæller, så tænker jeg at der udviklingsmæssigt sker rigtig meget med din dreng lige nu og det er derfor du oplever en stor ændring med ham og føler det er lidt hårdt. Det handler ikke om overstimulering eller lignende.
Rigtig meget held og lykke fortsat :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.