Annonce

Annonce

Svar: Falde i søvn ved bryst - 9 mdr.


7. november 2008

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Din dreng er lige startet i dagpleje og skal vende sig til at være væk fra dig i løbet af dagen. Samtidig er han lige nu i separationsfasen og det betyder at der lige nu sker rigtig meget med ham udviklingsmæssigt. På den ene side, har han rigtig meget behov for tryghed og nærhed, han har brug for masser af fysisk kontakt, knus og kram og på den anden side har han brug for at adskille sig fra dig, øve sig i at bevæge sig lidt ud i verden på egen hånd. Han kan dog ikke adskille sig uden at føle sig tæt knyttet og derfor vil han helt naturligt i øjeblikket søge dig og brystet mere end tidligere.

Jeg synes derfor det er en meget svært periode at give ham en 'kold tyrker' på. Han er lige nu rigtig afhængig af dig og brystet for at kunne falde trygt og roligt i søvn, han forstår simpelthen ikke hvor du er i løbet af dagen, han forstår ikke hvor du er, når du går fra ham - putter ham i sengen og går ind i stuen. Han kan ikke forholde sig til at du er lige inden på den anden side af væggen, han kan ikke forstå når du er på arbejde og at du kommer efter ham igen.

Jeg tænker derfor at du lige nu skal give det lidt tid og give ham den ro han beder om. Du skal fortsat amme ham om aftenen som du plejer og give ham den ro som amningen medfører og få ham til at slappe helt af og overgive sig stille og roligt til søvnen. Det er langt bedre for jer alle end at han skal græde sig ulykkeligt i søvn aften efter aften.

Når der er faldet lidt ro over det hele og vi måske når til jul, hvor I er hjemme og har lidt ferie og lidt mere overskud, så synes jeg du skal begynde at træne gode ...


Annonce

... sovevaner. Det vil sige øve med ham, at han falder i søvn af sig selv i sin seng, efter at han er blevet ammet.

Du må gerne allerede nu, når du ammer ham om aftenen, prøve at putte ham på det tidspunkt, hvor han lige glipper med øjnene, registrerer hvor han bliver lagt og at han flyttes fra din favn, men let overgiver sig til søvnen. Og så kan du stille og roligt, når I er hjemme og har overskud til det gå over til at amme ham og putte ham lidt mere vågen til natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når du tager ham fra brystet og han skal puttes, så skal du give ham hans nullerklud, den skal indgå som en del af hans faste putteritual. Du skal bruge den hver gang han puttes både dag og aften, både hjemme og i dagpleje. Derudover skal du kærtegne ham, nusse ham på en bestemt måde, give ham fysisk kontakt på en måde, som på sigt kan få ham til ro uden at han behøver brystet i munden.

Du skriver at du drømmer om at kunne ligge ham helt vågen i seng og han så falder i søvn selv. Jeg bliver her nødt til at sige til dig at den drøm ikke er realistisk, her stiller du lidt for store forventninger. Ingen kan sove på kommando, det kan du heller ikke selv. Man kan ikke putte et spilvågent barn og forvente at det lægger sig til at sove. Du skal forestille dig at der kører et søvntog og det handler om at springe på toget når det kommer forbi. Hvis man kommer for tidligt så kan man ikke sove, hvis man kommer for sent til toget, så kan man heller ikke sove. Det handler derfor om at komme på søvntoget lige der, hvor man er parat til at falde i søvn.

Håber mine tanker hjælper dig lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce