Annonce

Annonce

Svar: Frugtmosen smager ham ikke


5. november 2008

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Charlotte

Du skriver ikke hvad slags frugtmos du giver, men du kan i princippet give din dreng mos af alle slags frugter. Hold lidt igen med banan, hvis han har tendens til hård mave, men eller kan du give ham alt.

Du kan med stor fordel også lave mos af forskellige bær, det kan være jordbær, hindbær, brombær og lignende. Du kan købe en pose frosne blandede bær og lave mos af dette. Måske han bedre kan lide smagen af bær fremfor smagen af frugt ...

Derudover kan du naturligvis købe mos af frugt og bær på glas og her findes et utal af muligheder. Du kan købe ren frugtmos eller frugtmos tilsat fuldkorn eller ris, du kan købe frugtmos lavet af mere eksotiske frugter som mango og passionsfrugt. Der er masser af muligheder og de fleste er efterhånden økologiske og uden tilsat sukker.

Derudover kan du, med den alder din dreng har nu, sagtens tilbyde ham frisk frugt i hånden, som han selv kan sidde med. Det er fortsat en god idé at tilbyde ham den lidt blødere frugt, som han kan sidde og sutte på, gnaske lidt i. Det kan være appelsinbåde, stykker af blomme, fersken, kiwi eller lignende, ligesom han også kan tilbydes friske bløde bær, f.eks. små hindbær ...

Det lyder som en god idé at holde indtaget af mos og grød nede til ca 1 dl af gangen, da du også fortæller at hans indtag af mælk er faldet end del. Det vil normalt være passende for hans alder med ca 4 amninger i døgnet - tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften og derudover kan han så spise sin skemad og få lidt frugtmos og frisk frugt i ...


Annonce

... hånden som mellemmåltider, samt få sit væskebehov dækket af vand. Det lyder også som om at det er sådan du gør.

Det betyder også at når han ikke længere ammes om formiddagen, så vil han måske godt kunne spise lidt mere morgenmad og lidt mere mellemmåltid inden formiddagslur. Her skal han jo ikke følges efter med mælk mere. Så du må forsøge at vurdere hvor meget han indtager til de enkelte måltider, i forhold til at der stadig også skal være plads til en vis mængde mælk :o)

En plan for dagen ser nu således ud:

Tidlig morgen 05/06: Ammes

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9.30: Frugtmos, mos af bær, tilbydes frisk frugt i hånden, vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden amning


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, tilbydes ristede rugbrødbjælker, agurkestænger og lignende i hånden, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur

Eftermiddag 15.30-16: Tilbydes en portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden ligesom om formiddagen, vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og udgangspunktet bliver stille og roligt det I andre spiser, han må gerne få lidt ris med sovs (boller i karry), kan få indmaden af en frikadelle, kogte blomkål og broccolihoveder, kartoffelbåde og lignende. Han skal altså både have mos og så lidt mad i hånden, som han kan sidde og gnaske i selv. Vand af kop.

Puttes til natten med amning ca kl. 19.30-20

Sen aften 23-24: Ammes

Jeg håber at ovenstående tanker og plan hjælper dig videre på vej, fortsat held og lykke med ham:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce