Annonce

Annonce

Svar: Hvilken mme skal jeg vælge til vælling?


1. november 2008

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Lea

Hvis din dreng ammes 100 pct og du ønsker at tilbyde ham en flaske vælling dagligt, men derudover ønsker at fortsætte amning, så vil jeg anbefale dig at du købe en industriel vælling. Det laver både Hipp, Beauvais og Nestlé og det er alle sammen udmærkede produkter.

At lave vælling selv, når han aldrig har fået erstatning og når I ingen problemer har med allergi eller lignende, kan jeg altså ikke rigtig se nogen grund til. En god grund kunne være at du ville malke ud og lave vællingen på din egen mælk, men hvis du vil købe en erstatning og lave det hele fra bunden selv, så vil jeg umiddelbart anbefale dig at købe en vælling i stedet ...

Den industrielle vælling indeholder lidt ekstra jern og næringsstoffer, som du ikke vil få i den hjemmelavede vælling og så er det langt mere praktisk. Om du rent økonomisk vil sparre noget på at lave det selv, hvis du skal købe modermælkserstatning, grødpulver osv. tvivler ...


Annonce

... jeg på ...:)

Hvorom alting er, hvis du ønsker at lave vælling selv og derfor vil købe modermælkserstatning til formålet, så kan du vælge den erstatning der umiddelbart tiltaler dig mest. Arla lave en udmærket erstatning som hedder babymælk, den er meget billig. Nestle laver Nan, som indeholder flerumættede langkædede fedtsyrer der blandt andet er godt for børns synsudvikling. Beauvais laver Allomin, som fåes i flere varianter og kan dække flere behov og Hipp laver udelukkende økologiske produkter.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Kravene til modermælkserstatning er meget høje og der findes ikke dårlige produkter i DK, vi har heller ingen problemer med urent drikkevand og lignende, som man kan have i andre lande. Du kan derfor med god samvittighed, købe det produkt som tiltaler dig mest - eller som sælges der, hvor du handler normalt :)

Nestle, Hipp og Beauvais laver også alle vælling.

Jeg håber ovenstående hjælper lidt videre, fortsat god dag:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce