Svar: Vågner hele tiden om natten
Kære Rikke
Jeg vil lige starte med at sende en dagsplan, så du kan se, hvad Sebastian har behov for af både mælk og mad, så du er sikker på at det ikke er et reelt behov for mælk der gør at han vågner så hyppigt.
Dagen ser således ud:
Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover videre i mors seng
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9.30: Frugtmos og frisk blød frugt i hånden, det kan være appelsinbåde, fersken, blomme, kiwi og lignende. Vand af kop
Puttes til formiddagslur
Frokost kl. 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes ristede rugbrødsbjælker eller anden form for brød, hvad I nu kan få, hvor du bor, agurkestænger og lignende i hånden. Brøddet kan han opbløde med spyt og gumle lidt i - øve sig på - grøntsagsmosen er det, der mætter. Vand af kop
Ammes og puttes til middagslur
Eftermiddag 16: En portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk frugt i hånden ligesom formiddag og vand af kop.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad, lidt ris med lidt sovs, indmaden af en frikadelle most i grøntsagerne, kogte blomkål- og broccolihoveder, kartoffelbåde og lignende i hånden, at gnaske i selv. Igen er det mosen der mætter. Vand af kop.
Suppleres evt. med lidt frugtmos til dessert.
Ammes og puttes til natten ca 19.30
Sen aften 23: Ammes
Nat 23.30-05.30: Hjælpes med at skifte ...
... stilling, få dynen om sig, kærtegnes osv. men ammes ikke i dette tidsrum.
Udover overvejelser omkring rytme, mad og mælkeindtag i løbet af dagen, så skal du også overveje, hvordan Sebastian falder i søvn. Det er enormt vigtigt at han ikke falder i søvn med brystet i munden eller liggende i din favn, for så vil han hver gang han vågner op i søvne, opleve at han ligger et andet sted end han faldt i søvn og det vil være utrygt. Derfor vil han blive ved med at vågne og have svært ved at falde til ro - det eneste som gør ham rolig vil være dit bryst og/eller din favn fordi det er det han forbinder med at skulle sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal altså amme ham, men samtidig sørge for at putte ham på det tidspunkt hvor han er vågen nok til at registrere hvor han bliver lagt og forbinde dette sted med at sove. Det vil gøre det langt lettere for ham at komme videre i søvnen i løbet af natten.
Derudover så er det sådan at børn i Sebastians alder naturligt har flere opvågninger om natten og at du nogle gange skal forsøge at trække tiden lidt og se om ikke han selv kan finde roen og komme videre, men ofte vil han bare have behov for at du hjælper ham med at skifte stilling, blive lagt godt igen og så kan han atter sove videre. I takt med at han bliver bedre motorisk vil han også blive bedre til at finde fysisk ro om natten.
Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte