Annonce

Annonce

Svar: Den evige dårlige samvittighed


28. oktober 2008

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Kristina

Det lyder som om at din datter stortrives og har det rigtig godt. Det er absolut intet af det du skriver som gør mig bekymret, men som mor vil man altid bekymre sig - det kan slet ikke undgås.

Jeg sammenligner ofte med at når barnet bliver født så følger der en rygsæk med. I rygsækken ligger der forskellige pakker, nogle pakker bliver skiftet ud undervejs, andre ligger der altid - og en af pakkerne, som altid vil være der er pakken med 'bekymring'. Den vil være der, når hun skal til at passes af andre, når hun skal starte i skole, når hun vokser op, skal i byen, flytte hjemme fra og du vil hele hendes liv stille dig spørgsmålet om hun nu har det godt nok, klarer sig, om du kan gøre noget for hende, støtte hende, hjælpe hende osv. Sådan er det at være mor og det du gør er rigtig fint!

Det lyder dejligt med en måned i USA, det er et dejligt land at rejse i og der er absolut ikke noget i vejen for at lille Karla er med ude om aftenen, følger med og charmer alle. Du kan sagtens regne med at hun vil markere, hvis det bliver for meget. Hun vil blive ked af det, græde rigtig meget, sove dårligt og du vil ikke være i tvivl om når du har overskredet hendes grænser. Nogle gange vil hun reagere med det samme, andre gange vil reaktionen komme forsinket, f.eks. når I kommer hjem og roen skal falde over hende, så bliver hun dybt ulykkelig og kan slet ikke koble fra .. men så ved du det og så må du søge for ro omkring hende de næste døgn, så hun får slappet af.

I kan godt påvirke jeres datters døgnrytme, så den passer bedst muligt ind i jeres liv. I kan således godt påvirke ...


Annonce

... hende til at gå lidt senere i seng og stå senere op om morgenen - det er ikke noget problem og det beskriver du jo også fungerer. Det samme vil man nogle gange kunne gøre, hvis man f.eks. arbejder om aftenen og gerne vil sove længe om morgenen.

Det der kan blive svært er naturligvis overgangen, når I kommer hjem og skal vende jer til nye rutiner og en hverdag, hvor du på et tidspunkt også skal starte arbejde osv. Men det kan I ikke gøre noget ved nu. Alt efter hvor i USA I befinder jer, vil der jo være mellem 6-9 timers tidsforskel og derfor vil jeres rytme alligevel skulle ændres når I kommer hjem, så lige nu skal du gøre det, der fungerer bedst for jer alle.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Din datter må naturligvis gerne ligge for sig selv på et tæppe på gulvet, trille rundt, forsøge at få fat i sit legetøj osv. og det er vigtigt at du lader hende gøre dette. Du skal således ikke servicere hende, men netop motivere hende til også at forsøge selv. Samtidig synes jeg dog også at det skal nydes at du har den tid til hende som du har og derfor er det rigtig godt at I er så meget sammen som I er - den tid kommer aldrig dårligt tilbage.

Du må gerne med den alder hun har, vende hende udad i bæreselen og hun må gerne sidde i selen i en lille times tid, hvis hun har det godt med det. Du skal en gang imellem sætte din hånd ind under hendes numse og løfte lidt på hende, hjælpe hende til lidt stillingsskift, så hun ikke sidder/hænger fuldstændig på samme måde hele tiden. Ligesom du selv også skifter stilling, når du sidder på en stol.

Håber ovenstående giver lidt ro, fortsat held og lykke med hende og rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce