Svar: Vil ikke spise aftensmad - 11 mdr.
Kære KJ
Dejligt at høre at det går så godt og at jeres dreng trives.
Det lyder helt rigtigt at jeres dreng er træt om aftenen og har svært ved at overskue maden og det at spise. Derfor er det helt fint, at I hjælper ham med at spise lidt med ske, så I sikrer jer at han ikke går sulten i seng, men får det han har behov for.
Det er dog ofte også sådan at det at lukke munden og dreje hovedet, skubbe skeen væk, er et udtryk for at barnet gerne vil spise selv og derfor er det også rigtig vigtigt at I tilbyder jeres dreng mad i stykker, som han kan spise med fingrene og at I tilbyder ham mad med gaffel. Han er nemlig for lille til selv at spise med ske, men hvis I hjælper ham med gaflen, så vil han godt kunne finde ud af det og det er vigtigt at han oplever at kunne selv.
Prøv at give ham lidt mad af gangen, så det ikke ...
... virker overvældende og for uoverskueligt. Prøv at give ham lidt forskelligt, som appellerer i farver - f.eks. lidt kogte ærter, majs, gulerod, rød peberfrugt sammen med lidt pastaskruer og små stykker kød. Så kan han selv vælge, hvad han vil spise - noget kan spises med fingrene, andet med gaffel og I kan supplere med lidt mos ved siden af - f.eks. ris med lidt sovs, kartofler moset med lidt sovs eller lignende, hvad I nu får. I kan også afslutte aftensmåltidet med en portion frugtgrød med mælk eller indføre en godnatgrød, så I er sikre på at han er mæt, når han skal sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så en balance imellem at tilbyde ham lidt ekstra, når han er for træt til at klare det selv, så han ikke går sulten i seng. Samtidig med at imødekomme hans lyst til selv at spise og ikke længere skulle mades.
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.