Svar: Er begyndt at vågne tidligt om morgenen
Kære Jeanette
Det er vigtigt at du forsøger at holde fast i at Rasmus ikke tilbydes flaske, når han vågner kl. 04-05, men trækker tiden til kl. ca 05/06 ... Hvis du begynder at give ham flaske kl. 04, så vil du kunne risikere at han vågner fordi han er sulten, at hans mave simpelthen vender sig til at skulle spise der og med den alder han har, behøver han ikke få dette behov :o)
Derudover kan der være en sammenhæng imellem hans lure i løbet af dagen, hvor jeg tænker at du skal prøve om du kan få ham til kun at sove 2 gange, men få ham til generelt at sove lidt senere i løbet af dagen, så han netop kan nøjes med de to lure og stadig holde sig vågen til I spiser kl. 19 ...
Jeg vil også foreslå dig at du begynder at tilbyde ham lidt mere mad og også mere som han selv kan sidde med, nu hvor han er blevet 7 måneder.
Mit forslag til en dagsplan ser således:
Tidlig morgen 05/06: Flaske og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand eller mælk af kop.
Formiddag 9-9.30: Frugtmos og tilbydes frisk frugt i hånden, start med den lidt bløde frugt som appelsinbåde, kiwi, fersken, blommer eller lignende. Vand af kop.
Puttes til formiddagslur ca kl. 10.
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, det kan være rester ...
... fra aftensmaden eller det kan være mos fra glas du køber. Tilbydes ristede rugbrødsbjælker eller andre brødskorper i hånden, agurkeskiver, en kartoffelbåd eller lignende som han kan gnaske i selv. Vand af kop.
Puttes til middagslur med en flaske kl. ca 13-13.30
Eftermiddag 16: En portion flerkornsgrød med frugtmos, og tilbydes igen frisk frugt i hånden ligesom om formiddagen, vand af kop.
Før aftensmad 17-18: Tilbydes lidt agurkestænger, kogt gulerod, en brødskorpe eller lignende imens du gør aftensmaden klar. De fleste børn er lidt sultne på dette tidspunkt :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Aften 19: Grøntsagsmos med kød eller fisk og tilbydes mere og mere familiemad, ris med lidt sovs, kogte blomkål, broccolihoveder eller lignende i hånden - hvad I nu får. Han skal både have mos og mad i hånden, sidder sammen med jer ved bordet og spiser det I også får ... Mælke eller vand af kop og evt. lidt frugtmos til dessert ligesom nu.
Tilbydes flaske med mme og puttes til natten ca 19.30-20
Sen aften 23-24: Flaske med mme
Sover til næste morgen tidlig
Som du kan se er der i denne plan lidt mere mad, udgangspunkt i jeres mad, mad i hånden osv. ligesom jeg også har flyttet lidt på tiderne for søvn om dagen. Jeg håber det virker for jer, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.