Svar: Nygravid og arbejdsmiljø
Hej med dig
Stort tillykke med at du venter dig, hvor er det dejligt .. Det bliver et lille Sankt Hans barn kan jeg regne ud :o)
Jeg kan godt forstå du overvejer, hvordan du skal forholde dig til at I på din afdeling har Tuberkulose patienter og patienter med ESBL bakterier og det er helt relevant at der laves retningslinier for hvordan man forholde sig, som gravid ansat. Det er fint at I har retningslinier hvad angår isolering, brug af mundbind, handsker osv. men der bør også være retningslinier i forhold til graviditet.
Jeg tør desværre ikke udtale mig om hvordan retningslinierne bør være. Det kan godt være at det er helt uden risiko, men det kan også være at der er visse ting du bør fritages for. Jeg synes du skal kontakte Statens Seruminstitut og høre hvordan du som gravid skal forholde dig til disse ...
... sygdomme.
Derudover tænker jeg at du måske også kunne kontakte DSR eller hvilken fagforening du hører til og drøfte netop arbejdsmiljø. Det kunne tænkes at de kender til andre afdelinger, hvor man allerede har udarbejdet planer og standarder og så er der jo ingen grund til at I på din afdeling skal opfinde den dybe tallerken.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis din læge ikke tager dig alvorligt når du henvender dig eller du generelt har oplevelsen af at blive opfattet som hysterisk, så synes jeg du skal overveje at skifte læge. Især når man også har børn og derfor forholdsvis hyppigt skal til lægen, så er det vigtigt at man føler sig tryg og føler at man bliver taget alvorligt. Vælg evt. et lægehus hvor der er flere læger tilknyttet næste gang, så er chancen for at finde en der lytter måske større ... :o)
Rigtig meget held og lykke fortsat med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.