Annonce

Annonce

Svar: Amning og behov for tilskud?


24. oktober 2008

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære M

Tillykke med at I har fået en lillebror:o)

I første omgang synes jeg ikke du skal tilbyde din dreng flaske, da han trives så godt på din mælk. I stedet vil jeg anbefale dig at du forsøger at øge hans mælkeindtag i løbet af dagen og forsøger at amme i en rytme, som du gjorde i begyndelsen, hvor han stimulerer begge bryster.

Det sker ofte at barnet netop i 3-4 måneders alderen begynder at søge brystet hyppigere om natten og det hænger ofte sammen med at han om dagen er så aktiv og nysgerrig på alt hvad der foregår, at han meget let lader sig forstyrrer og måske derfor ikke spise helt så længe og så effektivt ved brystet som tidligere. Derfor skal den manglede mælk indhentes om natten.

Inden du begynder at tilbyde ham andet, så synes jeg det er en god idé at se om du kan øge din mælkemængde lidt og hvis dette så ikke viser sig muligt, så kan du overveje flaske.

Prøv om du i løbet af dagen kan starte med at amme fra den ene side, sørg for at han spiser godt og effektivt der, skift ham så, leg med ham osv. og tilbyde ham så modsatte bryst inden han skal sove igen. På den måde får du stimuleret begge brystet imellem hver lur og det kan øge din mælkemængde og samtidig give ham lidt ekstra.

Hvis det viser sig nødvendigt med erstatning, så kan du i princippet købe alle slags erstatning i Danmark, vi har gode produkter og ingen problemer med rent drikkevand eller lignende.

Til børn med risiko for allergi anbefales Nutramigen eller Profylac indtil barnet er 4 måneder gammel. Derefter kan man tilbyde barnet almindelig modermælkserstatning. De tre største mærker inden for modermælkserstatning i Danmark er Hipp, Beauvais og Nestle.

Hele Hipp's sortiment er økologisk og man kan købe almindelig modermælkserstatning til børn fra fødslen og også tilskudsblanding/vælling til børn fra 4 måneder.

Beauvais producerer Allomin og her kan man købe ...


Annonce

... forskellige produkter, - grøn allomin til børn med tendens til forstoppelse, blå allomin der findes som både en almindelig modermælkserstatning og en tilskudsblanding (allomin 2).

Nestle producerer Nan, som findes i en allergiforebyggende type Nan H.A. og Nan 1 og 2, som begge er fuldgyldige, det vil sige så barnet kan lave af dem alene. Nan adskiller sig fra de øvrige produkter ved at være tilsat flerumættede langkædede fedtsyrer og ved at både type 1 og 2 er fuldgyldige.

Hvorvidt produkterne bliver kaldt modermælkserstatning eller tilskudsblanding afhænger netop af hvorvidt produktet er fuldgyldigt eller ej. Et produkt som barnet kan leve af udelukkende er fuldgyldigt. Det er normalt også betegnet type 1 og der står på produktet at det kan gives fra fødslen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når et produkt bærer betegnelsen tilskudsblanding, så kan det tidligst gives fra 4 måneder og det gives som tilskud til enten modermælk eller skemad. Det er også sådan at børn der trives med type 1 (fuldgyldigt produkt) behøver ikke automatisk skifte til type 2, selvom barnet er blevet 4 måneder.

I forhold til jeres situation, hvor du ammer og ønsker at tilbyde din dreng lidt ekstra mælk, vil det, hvis du starter inden han er blevet 4 måneder være vigtigt at vælge et fuldgyldigt produkt (type 1). Ønsker du at supplere ham efter 4 måneders alderen kan du vælge både type 1 og type 2. Generelt vil modermælkserstatning ofte mætte mere end modermælk og derfor vil man godt kunne opleve en effekt selvom man kun giver type 1. Type 2 vil dog ofte mætte lidt mere og f.eks. vælling hører under betegnelsen tilskudsblanding.

Jeg håber at mit svar hjælper dig lidt videre, som sagt tænker jeg at det vil være rigtig godt, hvis du kunne forsøge at amme lidt hyppigere og arbejde lidt på at øge mælkemængden i løbet af dagen og hvis dette så ikke virker, kan du forsøge med tilskud.

Fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce