Svar: Afviser brystet om aftenen til fordel for flaske
Kære Cille
Da din datter vejer 4800g så vil hende udregnede mælkebehov i døgnet være ca 800ml. Fordel på 6-8 amninger svarer det til at hun har behov for at få mellem 100-135ml hver gang. At du derfor supplerer med 60 ml efter hver amning, lyder således til at være en forholdsvis stor mængde i forhold til hendes behov. Derfor er derfor er det reelt at hun efterspørger mere mad og vigtigt at du giver hende det - det er naturligt at hun græder, hvis du ikke tilbyder hende mælk nok ... :o)
Det lyder umiddelbart som en rigtig god idé at arbejde lidt på at øge din mælkemængde. Jo mere mælk du selv er i stand til at producere, jo mindre vil hun have behov for på flaske. Det er her rigtig vigtigt at du ammer så hyppigt som muligt og ikke i meget lang tid. Det er hyppigheden af amning fremfor tiden, der øger din mælkemængde - det giver altså mere mælk at amme hver anden time i stedet for hver fjerde time - det giver ikke mere mælk at amme i 1 time i stedet for i en ½.
Det er rigtig godt at du har lejet en elektronisk brystpumpe og hvis du kan lege en med dobbeltaggregat er det endnu bedre. Det kan faktisk øge din mælkemængde med op til 60 % hvis man kan stimulere/malke ud på begge bryster samtidig og samtidig sparer man tid. Du kan også gøre det at du ammer din datter på den ene side og imens hun ligger til der, har ...
... du så pumpen sat på modsatte side.
Ellers tænker jeg at det er en god idé, hvis du kunne prøve at stimulere med brystpumpen imellem to amninger. Det skal altså ikke være lige efter amning, at du sætter pumpen til, men måske 1-1½ time efter. Så får du stimuleret det ekstra og der vil stadig kunne nå at blive produceret ny mælk til din datter så vågner af lur og har behov for at blive lagt til igen.
Det er normalt at mælkemængden er størst om morgenen og formiddagen og bliver mindre i løbet af dagen og om aftenen. Det kan være derfor din datter er gladere for at die hos dig om morgenen, mælken flyder lettere til hende der, hvor om aftenen skal hun arbejde ekstra for det og så er flasken lettere at tage imod. Du kan måske forsøge med en lille sprøjte med mælk ved munden på hende om aftenen. Når du drypper lidt i munden på hende, så kan hun smage at der er noget at komme efter og så kan du måske få hende til at tage fat.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan også forsøge at få mælken til at løbe ved at starte med at bruge brystpumpen, fjerne pumpen når mælken løber og vorten er trukket godt frem og så lægge hende til der. Det kan også gøre at hun tager bedre fat.
Du kan læse artiklen "Udmalkning og opbevaring af modermælk" som du finder under 'Artikler' her på siden.
Jeg håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.