Brev:
Suge næsen, boblebad og vil ikke spise rugbrød
Kære Helen,
Så har jeg lige et par småspørgsmål plus et lidt mere specifikt angående vores datters spisevaner.
For det første ville jeg gerne vide, om det er rigtigt, at man skal ”suge” de smås næser, når de er snottede? Det er noget jeg har fået at vide, man bør gøre, for at forhindre at snottet ”sætter sig” og bliver til bihulebetændelse. Men jeg synes, at det virker lidt unaturligt og jeg kan ikke forstå, at det skulle være nødvendigt. Måske på de helt små, men da ikke når de nærmer sig et år?
Mit andet spørgsmål går på de boble-områder, som findes i mange varmtvandsbassiner i svømmehallerne. Er det rigtigt, at babyer/små børn ikke må være i disse fordi deres knogler er så bløde?
Mit spørgsmål angående vores datters spisevaner går på, at hun er de fleste dage meget svær at få til at spise rugbrød. Hun har ikke noget imod smagen (kan godt spise det nogen dage og er altid glad for øllebrød). Det er heller ikke pålægget hun ikke kan lide, for det spiser hun gerne uden rugbrødet. Det virker som om, hun bare ikke gider/kan lide at tygge det. Hun tager godt nok imod bidderne, som jeg giver hende, men gumler på dem og spytter så ud igen. Det er ikke sulten, den er gal med, for giver jeg hende øllebrød eller anden mad spiser hun gladeligt.
Jeg har prøvet at lade hende spise selv, men med samme resultat (hun tager det i munden, gumler, og spytter ud). ...
... Jeg har prøvet mange slags pålæg, men det ser ikke ud til at afhænge af pålægget. Det går bedst med bananmadder (hun er vild med banan). Jeg har prøvet forskellige størrelser af bidder, forskellige typer rugbrød og endda prøvet at smørre dem i rigtig god tid, så de stod og blev lidt bløde af væsken fra pålægget (fx makrel eller førnævnte banan).
Når hun spiser anden mad er hun generelt også meget følsom overfor for klumper i maden, som også kan få hende til at spytte ud, så jeg har den teori, at hun ikke rigtig bryder sig om at tygge maden. Jeg har ellers fulgt det der råd med at give mange slags mad i forskellige konsistenser i den periode (8-9 mrd), hvor de er mest villige til at lære nye slags mad at kende. Jeg har også gradvist øget mængden af klumper i maden, så hun skulle lære det langsomt. Generelt spiser hun alt hvad vi også spiser, så hendes kost er ganske varieret, og jeg prøver med rugbrødet hver dag, men det bliver bare ikke til så meget. Hun spiser fint af grød, varm mad og frugt, men dog helst uden store klumper som skal tygges.
Det skal siges at hun kun har tænder foran i munden. Fire foroven og tre forneden, så det tager selvfølgelig lidt tid at tygge maden. Måske det er tålmodigheden den er gal med?
Hvad kan jeg gøre for at lære hende det med rugbrødet? Og hvad tror du denne modvilje mod at tygge hapserne skyldes?
Med venlig hilsen
Mrs H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.