Svar: Mælkebrik og vindruer til børn
Hej med dig
Det er dejligt at høre at det går bedre med søvnen om dagen. Det er også rigtig godt, at din datter nu er begyndt at spise lidt mere mad i stykker og jeg formoder at du har fået skruet mælkeindtaget en lille smule ned ...? :o)
Som udgangspunkt synes jeg du skal give din datter modermælkserstatning, som du varmer til rette temperatur, når I er hjemme og også om natten, selvom det er lidt besværligt.
Det er dog korrekt at modermælkserstatning på brik, kan lægges under dynen, når man f.eks. er på tur. På den måde kan den holdes lidt lun og barnet kan få den hældt direkte på flaske, hvis man ikke har mulighed for at varme der hvor man er.
Modermælkserstatning på brik er UHT behandlet. Det betyder at mælken har været udsat for en varmebehandling, der giver lang holdbarhed og dræber eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier. UHT står for Ultra Høj Temperatur, og mælken opvarmes til 135º i 1 sekund, hvorefter den nedkøles hurtigt igen. Varmebehandlingen ændrer ikke væsentligt på næringsindholdet og derfor er mælkebrikker til børn rigtig gode - ...
... men ofte også lidt dyrere end hvis man køber modermælkserstatningspulver og blander selv :o)
Der sker ikke spor ved at have en brik med mme under dynen - den kan sagtens holde sig til en anden gang og det samme gælder den brik du har liggende i pusletasken. Du skal naturligvis overholde holdbarhedsdatoen og det er en forudsætning at brikken ikke har været åben, men ellers kan mælken sagtens holde sig uden at være på køl. Netop fordi den har fået den behandling den har.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til vindruer og børn, så må din datter i princippet gerne få vindruer, men det anbefales at du skærer dem i kvarte og at du fjerne skrællen. På grund af formen og den lidt seje skræl, som vindruer nogle gange har, så er der en tendens til at lige netop vindruer ofte kan sætte sig fast i halsen hos de små børn, der endnu ikke mestrer at tygge særlig godt. Vær derfor varsom med vindruer til børn under 1½-2 år - giv hende dem gerne, men server dem, så hun ikke sluger dem og får dem galt i halsen :o)
Fortsat held og lykke med det hele, håber du hermed er hjulpet lidt videre på vej.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.