Brev:
Putteritual, ud af huset og fars rolle
Hej Helen
Tusind tak for dit svar.
Allerede i løbet af de sidste dage går det bedre med amningen - også uden brik, men jeg vil prøve at følge dine råd og blive mere struktureret omkring amning og supplement med mme.
Jeg har dog to spørgsmål til dit svar.
Du skriver, at hun skal svøbes efter amning til lur og puttes samt hvordan vi kan lægge hende med en hånd på hende osv. Her er det jo jeg synes, at hun bliver gal og ked af det og det kan tage 2-3 timer, hvor hun ligger og gal/ked og med store åbne øjne... og der er hun jo nærmest sulten igen. Jeg vil selvfølgelig prøve at fortsætte, men er der et råd her, da vi lige nu ender med at sidde med hende på brystet i 3 timer for at hun skal sove. Det er utrolig hyggeligt at gøre det ind i mellem, men ikke hver gang. Har du nogen supplerende råd her?
Yderligere skriver du omkring ture ud af huset, at vi skal prøve at gøre det ifm. hun alligevel skal sove. Det er det, vi allerede gør, men i det øjeblik, vi tager autostolen med ...
... og sætter den et sted vågner hun. Det gør hun også, hvis hun lægges over i liften. Herefter kan vi ikke få hende til at sove videre og hun ligger igen med store åbne øjne og kan gøre det i timer!
Det er faktisk det samme, når vi går med barnevognen. Hun sover, når vi går, men når vi stiller den for at lade hende sove videre, vågner hun for det meste i løbet af fem minutter og kan ikke vugges i søvn igen. Igen vil jeg høre, om du har et supplerende råd? Jeg forstår, at vi jo "forstyrrer" hende i hendes søvn, når hun flyttes, men hvorfor søren kan hun ikke finde ro og sove videre?
Et sidste spørgsmål. Fars rolle i den vågne tid. Den vågne tid går jo primært med at spise og selvfølgelig bleskift. Far kan selvfølgelig skifte ble, bøvse, bade, lege lidt, men han kan nemt komme til føle, han ikke får så meget kontakt, når nu tiden går med at være hos mor. Kan du ikke give et par råd til, hvordan man bedst "aktiverer" far i den vågne tid?
På forhånd tak.
Hilsner fra Julianes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.
Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.
Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder