Brev:
Astmatisk bronkitis.. hvad skal vi gøre?
Hej Helen
Så vender jeg frygteligt tilbage med endnu et spørgsmål til dig;o))
Det går stadig rigtig fint med Silke, hun trives herhjemme og i vuggetuen, spiser fint og sover rigtig godt nat og dag. Der er så bare opstået det problem, at hun nu i ca. 4 uger har haft lidt hoste om natten. Den er kommet i forbindelse med en slem forkølelse og er ligsom bare blevet hængende.
Vi var til 1 års undersøgelse med Silke i sidste uge og talte med vores læge om dette. Lægen lyttede på hendes lunger, hvor der ikke var noget at høre, og mente at det var asmatisk bronkitis. Hun foreslog med det samme, at vi skulle give hende et præparat via en maske (over næse og mund)- præparatet var binyrebarkhormon.
Jeg må indrømme, at jeg synes det er meget drastisk at ty til sådan en behandling når problemet ikke er større end det er. Vi forklarede vores læge at det ikke er noget der går ud over hendes ...
... nattesøvn - hun hoster typisk et par gange ved midnatstid og måske igen ved 3-4 tiden om natten. I vuggestuen er det sjældent de bemærker hun har hostet.
Vores læge sagde da også at vi også bare kunne lade det gå sin gang, give hende en uldundertrøje på, hæve sengen lidt ved hovedet osv.
Mit spørgsmål er så bare om det er uforsvarligt at lade hende have denne hoste i længere tid. Vi vil helst undgå at give hende medicinen, men hvis det er nødvendigt skal hun selvfølgelig have den..
Håber det giver mening hvad det er jeg spørger om. Jeg føler lidt at jeg mangler lidt feedback, da min læge var meget sparsom med information vedrørende dette...
Den sidste uges tid er det som om hendes hoste har ændret karakter. I stedet for at være meget tør, er den ligsom blevet lidt mere "løs" i det... Har det nogen betydning.
Ser frem til at høre dine tanker vedrørende dette.
Med venlig hilsen
Tanja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.