Svar: Vil ikke i seng om aftenen ...
Hej med jer
De fleste børn vil omkring 3 års alderen, have behov for ca 12 timers søvn i døgnet. Det svarer normalt til at barnet sover 11 timer om natten - f.eks. fra kl. 20 til 07 og sover en times middagslur. At det er gennemsnitligt betyder naturligvis at nogle børn sover mere og andre mindre.
Jeres datter lyder ikke til at være træt nok, når hun kommer i seng og samtidig har hun lært, at et putteritual godt kan trække ud - hun forbinder simpelthen ikke længere det at blive lagt i seng med at hun skal sove forholdsvis hurtigt.
Derfor er det rigtig vigtigt, hvis I vil ændre på hendes rytme og lyst til at gå i seng, at I starter med at putte hende så sent, så I er sikre på at hun er træt nok til at falde i søvn i løbet af 15 minutter. Det kan sagtens betyde at hun i et par dage, først skal i seng kl. 23, fordi I ved, at det er det tidspunkt hun normalt vil falde omkuld på. I skal samtidig sørge for at hun fortsat kommer op til vanlig tid og at hun stadig kun sover 1 time til middag. Hun må altså ikke indhente sin manglende søvn om morgenen eller i ...
... dagtimerne - for så bliver hun jo ikke træt nok om aftenen.
Stille og roligt skal I putte hende 15 minutter tidligere aften efter aften, så I tilsidst kommer ned på et tidspunkt, som er passende for hendes alder og søvnbehov generelt. Samtidig med at hun jo stille og roligt bliver mere og mere træt, fordi hun naturligt vil være i lidt søvnunderskud, vil hun også begynde at føle sig tryg ved rytmen om at blive lagt, få læst en godnathistorie og skulle falde hurtigt i søvn.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altså et spørgsmål om at putte hende, når hun er træt nok, holde den faste rytme om dagen, så hun ikke indhenter den forsømte søvn i dagtimerne. Det er vigtigt at I holder samme rytme, står tidligt op også selvom det er weekend. Hele tiden fast rytme, faste tidspunkter dagen igennem. Ikke for lang en middagslur og så putte hende tidligere og tidligere om aftenen, i takt med at hun bliver mere og mere træt og kører samme ritual igennem, så hun tilsidst lærer at falde i søvn og forbinde det at skulle ligge i sin seng med det I forventer - at skulle sove :o)
Fortsat held og lykke med projektet :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre