Svar: Har ikke lært at falde i søvn på ryggen
Kære Karen
Det lyder som om at din dreng sover rigtig godt om natten og det lyder helt alderssvarende med en middagslur på 1½ time. Jeg synes derfor du skal holde fast i, at han nu kun skal sove en lur dagligt og det er også en rytme som kan følges både i dagpleje og i vuggestue.
Det at han kun skal sove en lur, må alt andet lige gøre ham mere træt og selve putteseancen vil derved blive kortet ned, fordi han vitterlig har behov for at sove. Du skal altså ikke putte ham, før du er sikker på at han er træt nok til at falde i søvn forholdsvis hurtigt.
Når du putter ham i barnevognen, så kan du godt prøve at lade ham starte med at sidde op. Han skal jo have sin sele på, så han ikke falder ud. Lad ham evt. sidde der og kigge lidt, evt. med en bil eller noget andet i hånden. Jeg forestiller mig at dagplejer kan gøre det samme - starte med at lade ham sidde i vognen imens hun gør de ...
... andre børn klar og når de så er puttet, så kan hun gå hen og lægge ham ned, holde hænderne lidt på hans krop, trille vognen stille frem og tilbage ... og så stor jeg han sover :o)
Ofte sker det at de hverken i dagpleje eller institution har de samme problemer med at putte børnene, som vi har hjemme. Hele situationen er bare en anden, børnene er mere trætte, grænser prøves ikke på samme måde af osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes også du skal tale med både dagpleje og vuggestue om hvordan de putter børnene. For nogle gange lærer børnene jo at sove indendøre. Dagplejer har måske en seng inde, hvor din dreng kan blive puttet om dagen - netop fordi han der kan sove på maven, så vil han måske sove bedre inde ... I vuggestuen har de også nogle gange små senge som børnene sover i, andre gange sover børnene i krybber ude - det er lidt forskelligt.
Jeg håber ovenstående giver lidt ro ... fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.